Lanciának maszkírozott Chryslerek

A Chrysler kivonul az európai kontinensről

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Alapvető átalakítást terveznek a Chrysler kereskedelmi politikájában. A tulajdonos Fiat-konszern terveinek részese a Lancia is.

2011-re a Chrysler mint márkanév kivonul Európa szárazföldi részéről: összes modelljét a Lancia név alá integrálják. A Chrysler-forgalmazás Nagy-Britanniában és Írországban folyik majd tovább, ott ugyanis a Lanciát nem árulják. A Chrysler/Lancia divízió 2011-re előkelő helyet kíván kivívni magának az európai piacon, mintegy 800 kereskedőből álló közös hálózattal, a Fiat szándéka szerint főleg a Lancia márkanév alatt folytatva a termék-értékesítést. A konszern vezetői szerint a forgalmazóknak előnyösebb lesz a teljes termékskálával kereskedni. A Chrysler alá főleg a Jeep-értékesítés tartozik majd, illetve még - izomautói révén - a Dodge neve csenghet ismerősebben ezentúl Európában, bár az amerikai "muscle car" kategória itt elég szűk piacot fed le.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?