Ford Kuga

Ford Kuga

(2019 - )

Pozitív


Jó helykínálatú tágas, családi autónak tökéletes, felszereltsége, vezetéstámogató rendszerei bőségesek és jól is működnek. Hibrid hajtáslánca kimondottan hatékony, nagyon alacsony fogyasztásra képes akkor is, ha nem töltjük rendszeresen áramról.

Negatív


Vezethetősége nem a legjobb, kormányzása érzéketlen, futóművében is érezni bizonytalanságokat. Anyaghasználata nem a legjobb, de legalább egységes, az ülőlapok vízszinthez közeliek a sportos ST-Line-ban is.

Méret, kényelem, kidolgozás

Kiváló helykínálatú, magas üléspozíciójú középkategóriás SUV, melyből a kilátás kiváló, az utazási komfort sofőrként és utasként is remek. Hátsó lábtere felnőtteknek is bőséges, üléseinek tömése kényelmes. Bár sportosabb dizájnt kínál az ST-Line, az alapváltozatnál semmivel sem kínál jobb tartású üléseket és az ülőlapjuk is túl vízszintes. A Vignale díszesebb varrású bőrüléseket kap, anyagaiban egységes, de nem kiemelkedően jó.

Különleges felszereltség

Digitális műszeregysége és Sync3 szoftvert futtató műszeregysége mindenképp említésre méltó. Utóbbi nem tud magyarul, kezelése még így is nagyon könnyen tanulható, logikus rendszer, ami Apple CarPlay és Android Auto szolgáltatásokat is kínál.

Ajánlott motor

A Kuga benzines és dízel motorjai mellett most először készült el hibrid hajtáslánccal, mindenképp ez a legajánlhatóbb kivitel. A Toyota által szabadalmaztatott hajtáslánc szerint készült el a Ford saját hajtáslánca nagyon hasonló elemekből, melyek hosszú élettartamot és hatékony működést ígérnek. A Plug-in hybrid, vagyis konnektoros kivitel fogyasztása is könnyedén tartható 5 liter alatt az akkumulátor lemerülése után is, az öntöltő, konnektorról nem tölthető kivitel nagyobb benzintankja miatt pedig akár 1000 kilométeres hatótávot is adhat.

Fenntartási költség

A harmadik generációs Kuga plug-in hybrid verziója nem sokkal a gyártás megkezdése és az első példányok leszállítása után visszahívásban volt érintett, melyben cserélik a hibrid rendszer akkumulátorát, ami természetesen ingyenes és a kellemetlenségért a hazai Ford képviselet üzemanyagkártyát és szerviz kedvezményeket ad a tulajdonosoknak. A hibrid Kugák fenntartási költsége hosszú távon alacsonynak ígérkezik a minden drága alkatrésztől mentes szívómotorral, valamint az alacsony fogyasztás miatt a benzinkútra is ritkán kell majd járni.

Biztonság

A harmadik generációs Kuga 2019-ben öt csillagot ért el az Euro NCAP töréstesztjén, felnőtt utasvédelmét 92, gyermek utasvédelmét 86, gyalogosvédelmét 82, vezetéstámogató biztonsági rendszereit pedig 73%-ra értékelték.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre