FORD GALAXY

FORD GALAXY

(2006 - 2015)

Pozitív


Az egyik legjobb nagy egyterű a piacon, hét felnőttnek kínál kényelmes elhelyezkedést, sokkal jobb vezetni mint a többi nagy buszt, finom rugózás, példás variálhatóság.

Negatív


Benzinessel sokat fogyasztó, leggyengébb dízellel nem harmonikus, hétülésesként nem túl nagy csomagtér.

Méret, kényelem, kidolgozás

Minőségi anyagok, kiválóan eltalált alapkoncepció, jó összeszerelési minőség, akár hét felnőttnek is bőven kényelmes, és így még némi csomagtér (310 l) is marad. Világos rajzolatú, jól átlátható műszerfal, tologatható, állítható támlájú ülések a második sorban is. Ahogy egy modern buszlimuzinhoz illik, a második sorban három, a harmadikban két egyes ülést találunk (a hét ülés széria), amely mind a padlóba süllyeszthető, és így 2325 l-es és 2,10 m hosszú, sík rakteret alakíthatunk ki. Emellett még további 31 különféle fiók-rekesz-tároló áll rendelkezésre, az első ajtózsebek az 1,5 literes pillepalackot is elnyelik, a kényelmes fogású, multfiunkciós kormányról pedig egy okos menürendszert irányíthatunk.

Különleges felszereltség

A belépő szint olyan, hogy is mondjam, belépő szintes, tehát nem feltétlenül tartalmaz minden, a boldog egyterűséghez szükséges tételt, de a gazdagabb csomagok jó ár-érték arányról tanúskodnak, amúgy meg az extralista bőven tartalmaz izgalmas tételeket (távolságtartó tempomat, fokozatmentesen állítható keménységű futómű, fejtámlába integrált képernyő DVD lejátszóval).

Ajánlott motor

Két benzinessel kapható, egy 145 lóerős kétliteressel és egy 160-as 2.3-assal. Jóllehet, mindkettő megbízható erőforrás, de egyrészt az üresen 1,7 tonna körüli üres tömeghez kissé kevesek, és ekkora utazóautóhoz amúgy is a dízel dukál. Azokból a legjobb választás a 140 lóerős kétliteres, az 1.8-as gyengus, a 2.2-es meg nem olyan harmonikus teljesítményleadású.

Fenntartási költség

A pénztárcakímélő fenntarthatóság is a hagyományos Ford erények közé tartozik, tehát nemcsak az alkatrészárak vállalhatóak, de a márkaszervizek is elfogadható áron ténykednek. Dízelt választva jelentősen csökken ugyan az üzemanyagköltségünk, de pontosabban is kell tartanunk a szervizintervallumokat, és figyelni kell a megfelelő minőségű gázolajra is ám.

Biztonság

Ötcsillagos NCAP törésteszt, amely annak is köszönhető, hogy az ezen a szinten immár szokásosnak mondható légzsák-együttest az S-Max egy vezető oldali térdlégzsákkal is kiegészíti, sőt, felárért még egy távolságtartó tempomatot is vehetünk, ami kifejezetten ritkaság ebben a kategóriában.

Típustörténet

Vadonatúj egyterű, a később érkező Mondeóval közös alapokon. A családi Galaxy mellett S-Max néven sportosabb verzió is debütált

Modellfrissítés, friss turbós benzinmotorok, tisztább 2,0 literes dízelek

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre