FORD KA

FORD KA

(1996 - 2008)

Pozitív


Remek menettulajdonságok, pontos kormányzás, precíz és jól kapcsolható sebességváltó, eltalált forma.

Negatív


Főleg hátul nagyon szűk utastér, elavult és hangos motorok, kopár felszereltség, nincs dízel, hiányzó ESP, rozsdásodás.

Méret, kényelem, kidolgozás

Az autó kora látszik az utastéren: szűk hely, kőkemény műanyagok, de logikus és áttekinthető műszerfal, kemény tömésű, kényelmes ülések. Csak négyszemélyes háromajtós és kétszemélyes kabrió karosszéria. Kis csomag- és utastér, 2005 utáni modellekben három literes kesztyűtartó. A kormány nem állítható, de a csomagtartó bővíthető.

Különleges felszereltség

Kevés kényelmi extra. Az újabbak jobban felszereltek, de igazán csak a bőrüléses SportKa és a StreetKa nevezhető fullosnak.

Ajánlott motor

Elavult, kissé iszákos, hengerenként kétszelepes benzinmotorok 1,3 (50 és 70 lóerő), 1,6 (95 lóerő). Nem szeretnek pörögni, de alul és középen van elegendő erejük.

Fenntartási költség

Mivel a régi Fiestán alapul, kiforrott szerkezeteket építettek bele. Megbízható, és a karbantartás, biztosítás sem drága hozzá.

Biztonság

Három csillagos törésteszt (2000), a vezető lába frontális ütközésnél sérülésveszélynek van kitéve. Az alapmodellben csak egy légzsák és ABS van.

Típustörténet

Bemutató, 1.3-as motor, 50 vagy 70 Le.

Utaslégzsák és ABS rendelhető.

Oldallégzsák rendelhető.

Ráncfelvarrás.

Megjelenik a StreetKa kabrióváltozat, valamint a divatos SportKa.

Modellváltás

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre