FORD S-MAX

FORD S-MAX

(2006 - 2015)

Pozitív


Végre egy egyterű, amelynek élvezetes vezethetősége kielégíti a sportos lelkületű családapákat, emellett megbízható, praktikus, variálható

Negatív


A benzines turbós sokat fogyaszt, hétülésesként leghátul már szűk.

Méret, kényelem, kidolgozás

Minőségi anyagok, kiválóan eltalált alapkoncepció, jó összeszerelési minőség, öt felnőttnek és két gyereknek kényelmes, és így még némi csomagtér is marad. Világos rajzolatú, jól átlátható műszerfal, tologatható, állítható támlájú ülések a második sorban is. Ahogy egy modern egyterűhöz illik, hátul három egyes ülést találunk (a 7 ülés opció), amely a padlóba süllyeszthető (a két leghátsó ülés is), az alapból 854 literes csomagtérből (hét üléssel 285 l) 2100 l-es sík rakteret alakíthatunk ki. Emellett még további 26 fiók-rekesz-tároló áll rendelkezésre, az első ajtózsebek a másfél literes pillepalackot is elnyelik, a kényelmes fogású, multifunkciós kormányról pedig egy okos menürendszert irányíthatunk.

Különleges felszereltség

A belépő szint nem feltétlenül tartalmaz minden, a boldog egyterűséghez szükséges tételt, de a gazdagabb csomagok is jó ár-érték arányról tanúskodnak, amúgy meg az extralista bőven tartalmaz izgalmas tételeket (távolságtartó tempomat, állítható lengéscsillapítás, fejtámlába integrált képernyő DVD lejátszóval).

Ajánlott motor

Kétliteres és 2,3-as szívó benzinesek (145 és 160 LE), és a kétliteres TDCi különféle változatai (115-140 LE) mind megfelelő motorok az S-Max mozgatásához, a dízelek persze takarékosabbak, a benzinesek strapabíróbbak. De legjobban a Volvótól származó, 2.5 literes 225 lovas turbós benzines illik a gép tudásához, csak az sokat eszik, így marad a 2.2 literes 175 lóerős TDCi, 400 Nm-el.

Fenntartási költség

A pénztárcakímélő fenntarthatóság is a hagyományos Ford erények közé tartozik, tehát nemcsak az alkatrészárak vállalhatóak, de a márkaszervizek is elfogadható áron ténykednek. Dízelt választva jelentősen csökken ugyan az üzemanyagköltségünk, de pontosabban is kell tartanunk a szervizintervallumokat, és figyelni kell a megfelelő minőségű gázolajra is ám.

Biztonság

Ötcsillagos NCAP törésteszt, amely annak is köszönhető, hogy az ezen a szinten immár szokásosnak mondható légzsák-együttest az S-Max egy vezető oldali térdlégzsákkal is kiegészíti, sőt, felárért még egy távolságtartó sebességszabályozót is beszerezhetünk, ami kifejezetten ritkaság ebben a kategóriában.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre