Honda Jazz

Honda Jazz

(2020 - )

Pozitív


Kis alapterületen nagyon nagy helyet kínál odabent, praktikusak a megoldásai, jók a kéz alá kerülő anyagai, kedvező a fogyasztása és a fenntartási költségei, és még vezetni sem rossz.

Negatív


Nagyon magas újkori árat szabott meg a Honda a romló forint és főként a nem épp kisautóknak kedvező európai károsanyag-kibocsátási normák miatt.

Méret, kényelem, kidolgozás

Nagyon kicsi alapterületen kínál óriási belső teret. Fejtérben, lábtérben kategóriákkal feljebb érezzük magunkat benne és a trükkösen felhajtható hátsó ülésnek köszönhetően praktikusan is pakolható, ez már alapáron jár hozzá. Anyagaiban nem sokkal jobb, mint a korábbi generáció, kidolgozásban, részletekben, kéz alá kerülő anyagokban viszont mindenképp.

Különleges felszereltség

Kevésbé a felszereltséget, inkább az utastér praktikumát emelnénk ki ebben az esetben. Van pohártartó a műszerfal két szélén, van két kesztyűtartó, könyöklő alatti doboz, az előtti tároló polcok és tisztességes ajtózsebek is. Az utastér élettér szempontjából igazán barátságos, csomagtere kisebb ugya az elődnél, de így is egészen használható.

Ajánlott motor

Egyféle hajtáslánccal készül, 1,5.ös benzinmotorral és elektromos hajtással. A hibrid rendszer ügyes, képes 4 liter környékén is fogyasztani, ha ügyesek vagyunk, de nem kell sokat trükközni az 5 liter alatti értékekhez. A motor és a hajtás többi eleme mentes a hamar elromló és drága alkatrészektől, így mindenképp csak ajánlani tudjuk.

Fenntartási költség

Hajtáslánca gondozásmentesnek ígérkezik a szokásos olaj, szűrőcseréket leszámítva, de egy hibrid esetében a féktárcsákkal, betétekkel sem kell olyan sűrűséggel törődni, mint egy hagyományos autónál. A hibrid akkumulátor lehet nagyon hosszú távon nézve költséges, de 10 éven túli távlatról van szó, az autó fogyasztása pedig mindenképpen alacsony lesz.

Biztonság

Alapáras vezetéstámogató és biztonsági rendszereivel vigyáz az utasaira, az Euro NCAP ötcsillagos értékelést adott a töréstesztjére, felnőtt utasvédelme 87, gyermek utasvédelme 83, gyalogosvédelme 80, vezetéstámogató rendszerei 76%-ot értek el.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre