Hyundai i30

Hyundai i30

(2016 - )

Pozitív


Feszes, de terhelve is kényelmes futómű, jó vezethetőség és vezetési pozíció, a kombi csomagtere hatalmas, a Fastback külseje divatos, anyaghasználata és ergonómiája kielégítő.

Negatív


Hátsó lábtere szűkös lehet 180 centis sofőr mögött, ahogy a hátsó válltér sem kedvez három főnek, szívómotorból már csak a 110 lóerős 1,5-ös van, minden más turbós.

Méret, kényelem, kidolgozás

Klasszikus kompakt megszokott és átlagos helykínálattal. Hátsó lábtere 180 centis sofőr mögött felnőtteknek már szűk lehet, valamit hátul hárman már nehezen férnek el, ha csak nem gyerekek. Csomagtere az ötajtósnak is majdnem 400 liter, a kombié pedig 602, mindegyik verzió remekül pakolható. Anyagaiban egyszerű, de egységes, a formák jól néznek ki, hamar otthonossá válik az utastere.

Különleges felszereltség

Vezetéstámogatói között adaptív tempomatot, vészfék asszisztenst, sávtartót is találunk, a kényelmi funkciók között pedig 10 colos multimédiás fejegységet, melyen Appla CarPlay és Android Auto is futtatható.

Ajánlott motor

A 2020-as frissítéssel érkezett közvetlen befecskendezéses 1,5-ös szívómotor mindenképp a hosszú és kevés bosszúságot okozó élet ígéretét adja, ugyanakkor akinek erő is kell, annak már az 1,4-es turbót érdemes vállalnia annak minden kockázatával a jövőre nézve.

Fenntartási költség

A szívómotorokkal vélhetően nem lesz komolyabb probléma a jövőre való tekintettel, a turbómotorok jelenthetnek kockázatot, amennyiben a karbantartásokat nem végezték el megfelelően, vagy időben.

Biztonság

Az Euro NCAP 2017-ben vizsgálta az i30-at, ötcsillagos törésteszttel végzett a koreai kompakt, felnőtt utasvédelmét 88, gyermek utasvédelmét 84, gyalogosvédelmét 64, vezetéstámogató rendszereit 68%-ra értékelték.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre