NISSAN ALMERA

(2000 - 2006)

Pozitív


Takarékos motorok, jó összeszerelési minőség, kényelmes ülések, hosszú garancia.

Negatív


Kívül-belül kissé unalmas, szűk hátsó lábtér, gyenge menetteljesítmények, kemény műanyagok az utastérben, ingadozó gyártási minőség.

Méret, kényelem, kidolgozás

Kényelmes ülések, jó vezetési pozíció, a kormány csak fel-le állítható. Megszokást igénylő központi kijelző (2002 után). Elegendő számú tárolórekesz, a kárpitok tartósak. A hátsó lábtér elég kicsi. Szűk nyíláson át kell pakolni a szedán csomagterébe, és a zsanérok is belógnak. A ferdehátú 355 literes csomagtere csak átlagos.

Különleges felszereltség

Jó felszereltség, finom kárpitok, de kemény műanyagok. 2002 után gazdagabb felszereltség, modernizált külső és belső.

Ajánlott motor

A legjobb a leggyakoribb 1,5-ös benzines, de a hosszú áttételezésű váltó miatt lomha, gyors haladáshoz pörgetni kell. Az 1,8-as ritka és szomjas. Jó a Renault-féle 1,5-ös dízel, erős és hat liter alatt fogyaszt, a bivalyerős 2,2-es nagyon ritka.

Fenntartási költség

A 2002 előtti korai szedánok még Japánból jöttek, ezek minősége némileg jobb. Az angol összeszerelésűekkel sincs sok probléma, de ingadozóbb a gyártási minőség, esetenként váltóproblémák is előfordulhatnak.

Biztonság

Elődje katasztrofális eredményéből tanult a Nissan, a második Almera már négy csillagot kapott a törésteszten. Két légzsák és ABS minden Almerában van, az ESP ritka.

Típustörténet

Bemutatkozik a második Almera generáció, motorok: 1.5 (90 LE), 1.8 (114 LE), 2.2 Di (110 LE)

Új motorok: 1.5 (98 LE), 1.8 (116 LE), törlik a 2.2 Di-t

Új motorok: 1.5 dCi (82 LE), 2.2 dCi (112 LE)

Törlik az 1,8-as motort és a két dízelt

Leállnak a sorozatgyártással

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre