NISSAN MICRA

(2010 - 2016)

Pozitív


Kompakt külső méreteihez képest tágas belső és elegendő csomagtér. A kínálatban egyedüli, 1,2 literes, háromhengeres motor egyenletes járású és meglepően nyomatékos. Komfortos, stabil futómű.

Negatív


Autópályán torkos motor. Alapáron sivár beltér, drága csúcsverzió.

Méret, kényelem, kidolgozás

Négy felnőtt még éppen, hogy elfér. A kidolgozás meggyőző, de az alapverzió anyagai eltúlzottan sivárak. A csúcsvariáns világos beltere tetszetős, ám sokat kell érte fizetni. Minden pofon egyszerű. Nincsenek trükkök, a csomagtér küszöbe magas, az üreg csupán támladöntéssel bővíthető.

Különleges felszereltség

Nincs sok variáció, csakis ötajtós karosszéria, kétféle belső hangulattal választható, óriási a különbség a két verzió között.

Ajánlott motor

Méretéhez, háromhengerességéhez mérten barátságosan jár a kis benzines. Az elvileg 80 lóerős teljesítmény azonban nemigen érezhető.

Fenntartási költség

A gyári érték szerint 5 l/100 km-es vegyes fogyasztás nagyon csábítónak tűnik, a valóságban azonban ennél általában többet kér a Micra. Szervize és biztosítása nem drága, a szívó benzinmotorral sok gond nem adódhat.

Biztonság

Mindegyik Micrához alapáron jár az ESP, a 6 légzsák és így a 4 EuroNCAP csillagos utasvédelem is.

Típustörténet

Csakis benzinmotorral, ötajtós karosszériával megjelenik a negyedik generációs Micra

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre