RENAULT KANGOO

(1998 - 2009)

Pozitív


Kedvező árfekvésű, tágas, praktikus egyterű. Személyautónál kétoldali tolóajtóval készült.

Negatív


Sivár beltér, szegényes felszereltség. A kanyargós utakat és a szeles időt nem veszi jól a futómű. Jellegéből adódóan sok az átlag feletti futásteljesítménnyel rendelkező példány, ezeknél a motorra, a futóműre és a fékre figyelni kell.

Méret, kényelem, kidolgozás

Ez egy „ablakos furgon”. Tágas, a fej- és lábtér bőséges, de sok a fém és a kopogós műanyag, ráadásul lehetne csendesebb is. Középszerű, de praktikus autó. Jól használható, mégsem várja az ember, hogy végre mehessen valahová, autózhasson. Gyártották 4x4-es változatban is, de nagyon ritka.

Különleges felszereltség

A korai darabok felszereltsége nagyon szegényes, 2000 után kicsit javult a helyzet. A sokféle szint közül a „leggazdagabb” Privilege elfogadható, de nem bőséges.

Ajánlott motor

Az 1.2-es benzines viccesen hangzik ekkora autóhoz, és az is, még tizenhat szeleppel is, legjobb az 1.6-os négyhengeres. Dízelből is lehetőleg az 1.5 dCi-t keressük, összkerekesnél az 1.9 dCi-t válasszuk.

Fenntartási költség

Ha vásárlás előtt alaposan ellenőrizzük az elektromos berendezéseket és a kuplungot is, nem érhet nagy meglepetés. A dízeleknél ne feledkezzünk meg a vezérmű-szíj cseréről.

Biztonság

Az oldallégzsákokkal felszerelt változat négy csillagot kapott az Euro NCAP-től. Sajnos a gyerekekkel és a gyalogosokkal nem bánik ilyen jól. A kétoldali tolóajtó alap, az ABS és a több légzsák nem.

Típustörténet

Bemutatkozik a Kangoo

Kapható az összkerékhajtású Kangoo 4x4

Modellfrissítés, Phase II

Modellfrissítés

Leáll a 4x4 gyártása

Modellváltás

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre