RENAULT TALISMAN

RENAULT TALISMAN

(2015 - )

Pozitív


Tágas, kényelmes utastér, bőséges csomagtér, a legtöbb helyen jó minőségérzetű anyagok. Alacsony fogyasztású dízelmotorok, kiválóan működő EDC duplakuplungos automataváltó, akár motorosan nyíló csomagtér, összkerék-kormányzás.

Negatív


Több helyen rossz anyagválasztás, könnyen zavarba hozható futómű.

Méret, kényelem, kidolgozás

Közel 5 méteres hosszával tekintélyes, szélessége sem elhanyagolható, így nem mindegy, hol próbálunk meg vele parkolni. Belső helykínálata parádés, csomagtere több mint 570 liter, nem kell otthon hagynunk semmit, az ülések franciásan kényelmesek, az anyagok pedig rendszerint jók, de találunk olcsóbb hatású műanyagokat szem előtt.

Különleges felszereltség

4Control összkerék-kormányzás is kérhető hozzá, ezzel alapjában megváltoztatva a nagyméretű Talisman mozgását, városban a manőverezés egyszerűbb, magas tempónál pedig biztonságosabb.

Ajánlott motor

Dízelek közül a 130 lóerős 1,6-os fogyasztása kedvező, erőből pedig éppen eleget nyújt, duplakuplungos EDC automataváltóval pihentető a vezetése, kicsit több erőért a 160 lóerőset válasszuk. Illik hozzá a dízelmotor, de a 200 lóerős benzines dinamikáját nem képes nyújtani, így aki sportosabb beállítottságú, az válassza az 1,6-os (turbós) benzinest.

Biztonság

Aktív vészfékező rendszer, sávtartó automatika, adaptív távolságtartó tempomat és holttérfigyelő is szolgálja az utasok biztonságát.

Típustörténet

Családi és üzleti célokra is tökéletesen megfelel a Talisman, takarékos 1,5-ös és 1,6-os dízelmotorokkal, valamint erős, akár 200 lóerős 1,6-os benzines motorral is elérhető. Duplakuplungos EDC automataváltó is elérhető hozzá, valamint a nem csekély méretű Talisman vezetésében nagy segítséget nyújtó 4Control összkerék kormányzási rendszer is. Nagyobbnál nagyobb érintőkijelzős fejegysége mellett bőrülés, szép hangzású hifi berendezés és saját parfum is kényezteti az utasokat. Igazi utazós autó, hatalmas ülései puha tömésűek, nagyobb termetűek is kényelmes helyet találnak bennük.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre