RENAULT TWINGO

RENAULT TWINGO

(2008 - 2012)

Pozitív


Mókás külső, nem unalmas belső, a tologatható hátsó üléssel növelhető hátsó vagy csomagtér, könnyű vezetni, könnyű parkolni, nem fogyaszt sokat, kellően erős a motor, gazdagon extrázható

Negatív


Jól felszerelve nem olcsó, rugózási komfortja és zajszigetelése lehetne jobb, vezetőülése nem engedhető elég mélyre, nincs belőle ötajtós

Méret, kényelem, kidolgozás

Szerény külső méretei ellenére meglepően tágas az utastere, s ha ellátmánya sínen tologatható hátsó üléssort is ad, akkor csomagtartója használható méretűre bővíthető. Üléseivel, kidolgozásával, ergonómiájával egy jó átlagot hoz, dizájnja modern, vidám. Háromajtós lévén a hátulról/hátra ki/beszállás és pakolás picit problémás, a második sor két gyereknek tökéletes.

Különleges felszereltség

Szinte minden lényeges felszereltségi elem kapható hozzá automata klímától ESP-ig, az alapváltozat viszont igen szerény ellátmányú. A típus védjegye a – bőséges felárért mért – vászontető elektromos nyitással. A Gordini RS kivitel önmagában izgalmas, míg a személyre szabhatóság - számtalan kiegészítővel – bármelyik modell esetén opció.

Ajánlott motor

Az 1,2 literes kis benzinmotor minden – átlagos – igényt kielégít, miközben fogyasztása 6 liter környékén tartható. Az RS 1,6 literes szívójának 133 lóereje zsebrakétát varázsol a miniből.

Biztonság

2007-ben négy csillagot kapott a Euro NCAP töréstesztjén.

Típustörténet

Modellváltás

Piacon a második generációs Twingo

Renaultsport 1.6 16V (133 LE)

Modellfrissítés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre