SEAT ATECA

(2016 - )

Pozitív


Erős, csendes motorok, gyors és puha DSG váltó, ügyes sávtartó automatika és parkolóasszisztens, egyszerű és határozott dizájn, bőséges extralista

Negatív


Ingerszegény vezethetőség, recsegő belső burkolatok

Méret, kényelem, kidolgozás

Családi autónak tökéletes, a helykínálata bőséges, elöl és hátul is kényelmes, kicsit kemény tömésű ülésekkel. A hátsó sor nem tologatható úgy, mint a Tiguannál, csomagtere mégis 510 literes is lehet, ha nem kérünk összkerékhajtást. A Volkswagen konszerntől megszokott anyagoknál egy fokkal ridegebbeket találunk, az ülések viszont közel alapáron Alcantara borításúak.

Különleges felszereltség

360 fokos kamerarendszer, párhuzamosan és merőlegesen is parkolni képes automatika, villámgyorsan és puhán kapcsoló DSG automataváltó, komplett üvegtető és ügyesen dolgozó sávtartó asszisztens is kérhető hozzá.

Ajánlott motor

Kínálatának talán összes egysége nyugodt szívvel ajánlható, igaz, a háromhengeres benzines is elég a mindennapi közlekedésre, komolyabb igénybevételre inkább négyhengerest válasszunk. Az 1.4 EcoTSI hengerlekapcsolással alacsony fogyasztást produkál, a kétliteres TDI nyomatékával és Haldex rendszerű összkerékhajtással remek - akár komolyabb terepes körülmények között is.

Biztonság

Adaptív, távolságtartós tempomat, határozottan dolgozó sávtartó asszisztens és vészfékező rendszer is elérhető. Vezetés közben könnyed, nem kelti masszív autó hatását, de biztosan és határozottan vezethető.

Típustörténet

Az Ateca a SEAT szokásához híven szintén egy spanyol városkáról kapta a nevét, technológiailag viszont mindent a Volkswagen-konszerntől örökölt, így nem csak a padlólemez, a futómű, a motorkínálat, a váltók és az extrák is ismerősek a nagyvállalat modelljeiből. Az Ateca méreteit tekintve családi autónak mondható, anyagaiban és az összeszerelés minőségében a Skoda és a Volkswagen közé esik, 5 millió alatti árával pedig az egyik legolcsóbb a kínálatban.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre