VOLVO V60

(2010 - 2016)

Pozitív


A biztonságos karosszéria nem csak az utasokat, fejlett védelmi rendszerével a gyalogosokat is óvhatja. A megjelenés vagány, alapáras a LED-es nappali fény.

Negatív


A sportos kombi csomagtere nem túlzottan nagy, 430 literes, igaz, 40/20/40 arányú üléshajtással sík padlóval bővíthető. A hátsó sor az S60-hoz hasonlóan itt is csak 2 felnőttnek kényelmes.

Méret, kényelem, kidolgozás

Elöl kifejezetten tágas az utastér, kényelmesek az ülések. Hátul a szélső helyeken jól el lehet férni, de a középső ülőhely csak rövid távra ajánlható felnőtteknek. A csomagtér 430 litere nem túlzottan sok, a bővíthetőség azonban egyszerű, a 40/20/40 arányban osztott támlákkal apró lépésekben történhet. A fedélzeti elektronikák használata nem egyszerű, sokáig kell őket tanulmányozni, mire kiismerjük őket. Az ajtók könnyedén nyílnak és záródnak, utastéri pakolóhelyből van elég, a csomagtér nyílása és maga az üreg is szűk kicsit.

Különleges felszereltség

Talán a V60 legfőbb csábereje. A beltér ízléses formákat, kimagaslóan igényes anyagokat hoz. Az alapfelszerelés gyakorlatilag minden kényelmi extrát megad, opcióként sokféle kárpit, igényes hifi és temérdek egyéb is elérhető.

Ajánlott motor

A 2,0 literes, közvetlen befecskendezéses turbós benzines nagyon jól harap, duplakuplungos automata váltója kiváló, fogyasztása magas. Már a 150 lóerős alapgép is jó, de étvágya miatt érdemesebb a 2,0 literes, öthengeres dízelt választani, az hasonló járást, kedvezőbb fogyasztást mutat.

Fenntartási költség

A szervizek drágák és az izmos motorok, valamint a magas vételár miatt a biztosítás sem olcsó. A fogyasztásra érzékenyek számára kerülendők a benzines, turbós motorok.

Biztonság

Alapáron is átlag feletti biztonsági ellátmány jár, teljes légzsáksorral, városi koccanásgátló rendszerrel. Opcióként távolságtartós tempomat, gyalogos elütést megelőző rendszer és temérdek egyéb finomság is elérhető.

Típustörténet

Nyáron bemutatkozik, ősszel piacra lép a csakis közvetlen befecskendezésű turbós benzines és hasonló dízelmotorokkal kínált V60. Nem sokkal a bemutatkozás után megjelenik a sportos R verzió is.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre