210 millió forintos busz az elnöknek

Barack Obama luxusbusszal jár

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Lehet akármilyen puritán valaki, ha az Egyesült Államok elnöki székében ül, akkor nincs mese, a luxus hozzátartozik az életéhez. Barack Obama most 1,1 millió dolláros autóbuszon utazhat.

A hír igazából rövid: Barack Obama, az Egyesült Államok elnöke új szolgálati járművet használ, amely egy Prevost gyártmányú, 1,1 millió dollár értékű, és értelemszerűn luxusszínvonalon berendezett autóbusz. Hiába, ha valaki a világ egyik legbefolyásosabb embere, az ilyen kényeztető dolgokhoz akkor is hozzá kell szoknia, ha esetleg sokallja a fényűzést. Persze, ha viccelődni szeretnénk, akkor hozzánk, konkrétan budapestiekhez képest az amerikaiak csak irigykedhetnek, mert nálunk a BKV, szíve szerint mindenkit buszon vinne: Önnek jár - mondja a reklámszlogen. Egyébként lehet valami ebben a buszozásban, hiszen miniszterelnökünk is sokszor mutatkozik egy fekete Volkswagen Multivan fedélzetén, de ugye, a mikrobusz másik dimenzió, vagy ha úgy tetszik, kis ország, kis foci.
Hirdetés
Magáról a luxus óriásjárműről igen keveset tudni, ami érthető, hiszen az amerikai titkosszolgálat nem fogja kifecsegni, milyen okosságok szolgálják az elnök védelmét, de amit az elnöki Cadillac limuzin tud, arra biztosra vehetően ez a busz is képes - legfeljebb nem akad fenn az első magasabb kihajtón. A kanadai autóbusz építő specialistától két járművet rendeltek, az egyik - amit jelenleg Barack Obama használ - páncélozott, a másik nem (ez utóbbival járhat majd a 2012-es republikánus elnökjelölt), a belső tér kialakítását pedig a Hemphill Brothers Co. végezte. Az információk szerint a kisebb vagyont érő járműveket azért vásárolták meg, mert hosszú távon a bérlés sokkal magasabb költséget jelentene.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?