600 lóerő felett teljesít az új Aston GT3

Új Aston Martin GT3 versenyautó

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Lecseréli GT3-as versenyautóját az Aston Martin, a friss verzió már nem a DB9-re, hanem a nála izmosabb és kisebb V12 Vantage-re épül.


Noha ma még versenyképesnek számít a lassan 6 éves, a 2006-os Le Mans-on bemutatkozott Aston Martin DSBRS9 GT3-as versenyautó, az angolok jövőre már friss verziót kínálnak. Az alapokat ezúttal nem a GT1-ben és a GT3-ban megszokott DB9-es, hanem az V12 Vantage adja. A versenygép természetesen a FIA előírásoknak megfelelően, a Vantage alumínium térvázára épül, 6,0 literes, száraz karteres olajozású, V12-es alumínium blokkjának teljesítményét a szériaváltozatok 517 lóereje helyett több, mint 600 lovasnak ígérik, 570 Newtonméteres nyomatékát 700 fölé tornázzák majd a gyári mérnökök. Az izmosított motorhoz Xtrac, 6 fokozatú szekvenciális versenyváltó jár, természetesen az ABS, illetve az ESP is jelentős átprogramozással kerül a GT3-ban induló Vantage-be. A versenygép erőtöbbleténél sokkal többet ér, hogy az utcai verzió 1,68 tonnás tömegét csaknem 30 százalékkal, 1,25 tonna körülire fogják apasztani.
Az első példány idén júliusra készül el, majd intenzív tesztelések után a jövő évadra 10 példány épülhet a friss szériából – bizonyára mindegyiknek van már gazdája.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?