70 különleges Ferrari festés a 70. születésnapra

Történelmi dekorokkal ünnepel a Ferrari

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egyszeri és megismételhetetlen Ferrarik készülnek az olasz gyár 70. évfordulója alkalmából. A történelem legendás modelljeit hívják életre.


Ahogy a BMW is odatette magát a 100. születésnapján idén, úgy a Ferrari 70. évfordulóját készül hasonlóan rangos eseményekkel és egyedi modellekkel ünnepelni. Mindezt a Párizsi Autószalonon kezdte a legendás olasz gyár, ahol 70 különleges dekorjából ötöt máris megmutatott. Most a többi történelmi festés is felkerült a Ferrari[/url] hivatalos oldalára. Azokat korszakokra osztva, legalább 400 képen tekinthetjük meg, kezdve az 1947-es 125 S külsejével, egészen a LaFerrari FXX K fehér csíkjaiig.

A 70 dekort csupán egyszer fogják használni 5 jelenlegi modelljükön (California T, 488 GTB, 488 Spider, F12berlinetta, GTC4Lusso), így összesen 350 egyszeri és megismételhetetlen sportautó fog legurulni a maranellói gyártósorról. Sőt, a hetedik évtized ünneplésére egyedi márkajelzést is terveznek, amit csak 209 autó fog megkapni. Jövőre egy világ körüli túrát szervez a Ferrari 60 országon keresztül, míg otthon Olaszországban, klasszikus és modern autókat felvonultató események sorozata ünnepli majd a gyárat. Az ünnepsorozatot egy exkluzív esemény fogja zárni Maranellóban.
Hirdetés

A jövőbe tekintve: kémfotók alapján a Ferrari már dolgozik az F12berlinetta utódján és már azt is tudni, hogy 2019-től minden modelljük hibrid hajtást kaphat. Bár mindenki elindult a SUV szegmens irányába, Sergio Marchionne „előbb lőjenek le” állítása után egyértelmű, hogy a Ferrari nem lesz közöttük.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?