Akár Szujó Zoltán is lehet a következő MNASZ elnök

Szujó Zoltán mellett egyelőre a jelenlegi elnök Oláh Gyárfás jelezte, hogy igényt tart a tisztségre

Oláh Gyárfás már 8 éve irányítja a Magyar Nemzeti Autósport Szövetséget, az idén esedékes tisztújításon viszont kihívója akad Szujó Zoltán személyében.

„Elsőre talán furcsán hangzik: az autóversenyeket nem mindig a leggyorsabb pilóták nyerik meg. Az autósport világában eltöltött több, mint húsz év alatt megtanultam, hogy tartós sikert csak az tud elérni, aki csapatával együtt a leggyorsabban reagál a váratlan helyzetekre, az egyik pillanatról a másikra megváltozó körülményekre”- ezekkel a szavakkal kezdte közleményét Szujó Zoltán, melyben bejelentette, hogy az idén esedékes MNASZ tisztújításon elindul az elnöki pozícióért.
Hirdetés
„A minket körülvevő világ márpedig soha nem látott sebességgel változik. Nap nap után merülnek fel olyan, eddig nem tapasztalt kihívások, amelyek leküzdésére már nem alkalmasak a régi, megszokott módszerek. A megújulás a hazai autósportot összefogó és szervező szövetségben, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetségben sem halogatható tovább. Ezért úgy döntöttem, elindulok az MNASZ elnöki tisztségéért. Tapasztalatommal, tudásommal, hazai és nemzetközi kapcsolatrendszeremmel azért szeretnék tenni, hogy stabil alapokra helyezzük a hazai autósportot és megvalósítsuk a munkatársaimmal elkészített sportágfejlesztési stratégiát”
Hirdetés
„A legsürgetőbb feladat a szövetség működésének átalakítása, a tiszta, átlátható viszonyok megteremtése. Ez alapfeltétele annak, hogy biztosíthassuk azokat a forrásokat, amelyeket utánpótlásképzésre, pályázati rendszerek kidolgozására, a hazai autóversenyek biztonságos lebonyolítására, vagy szakemberek képzésére fordíthatunk. Célom egy modern sportági szakszövetség kialakítása, amely mindenben megfelel a 21. századi elvárásoknak. Gazdaságilag és társadalmilag is fenntartható módon, transzparensen működik, kooperál a tagszervezetekkel, ápolja a kapcsolatokat a nemzetközi szövetséggel, társszervezetekkel, az autóipar és autósport meghatározó szereplőivel. Az MNASZ közgyűléséig több találkozót is szervezek a hazai autósportélet vidéki fellegvárainak számító városokban és Budapesten, ahol személyesen mutatom be stratégiánk legfontosabb elemeit. Megválasztásom esetén az alábbi szellemben dolgozom minden egyes nap: A minőségi autósport szolgálatában tisztán, átláthatóan.” - zárja közleményét leendő jelmondatával Szujó. Az újonnan alapított Facebook oldalon - ahol a közlemény is megjelent- már a konkrét helyszíneket is közzétették: a vidéki városok közül Győr, Pécs, Mád, Eger és Veszprém ad otthont a fórumoknak, míg az országjárás utolsó helyszíne Budapest lesz.
Hirdetés
Szujó Zoltán eddigi egyetlen ellenfele a jelenlegi elnök Oláh Gyárfás, aki 2015 óta tölti be ezt a tisztséget, 2019-ben pedig már egyszer újraválasztották. 2017-ban maga Jean Todt akkori FIA elnök kérte fel a MNASZ elnökét, hogy az FIA OffRoad szakágának az elnöki teendőit is lássa el. Oláh elnöksége alatt kezdődött meg a Hajdúnánás mellé tervezett MotoGP pálya építése, valamint szintén a nevével fémjelzett ciklushoz köthető a ERC visszatérése is hazánkba, melyet 16 év kihagyás után rendeztek meg ismét 2018-ban.

"Az elmúlt nyolc évben sikerült stabilizálnunk a magyar autósport helyzetét és megítélését, valamint a nemzetközi kapcsolatrendszerét. Utóbbira bizonyíték, hogy a Forma-1-es Magyar Nagydíjon Mohammed ben-Szulajm, a nemzetközi szövetség elnöke nagyon magas színvonalúnak nevezte az MNASZ elkötelezettségét, kiválónak titulálta a szövetségben folyó szakmai munkát, és mindenben biztosított a támogatásáról" - nyilatkozta Oláh Gyárfás a hétvégi Zemplén-rali sajtótájékoztatója előtt a MTI-nek.

A jelölési procedúra még nem zárult le, így elképzelhető, hogy később más is bejelentkezik az elnöki titulusért, maga a közgyűlés pedig december elején lesz.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?