Álterepjáró Kínából: MG3 Xross

MG3 Xross: kompakt kínai crossover

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A kínai tulajdonba került angol márka Guangzhou-ban mutatta be műanyag toldalékokkal felkészített városi kisterepjáróját.

Guangzhou-ban bemutatkozott az MG kisautójának crossover változata, az MG3 Xross. A típus egyszerű recept alapján készült, vaskos műanyag védőelemekkel vonták be a kasztnit körös-körül, a tetejére egy pár tetősínt helyeztek, és az Xross valamivel nagyobb is lett, mint a normál MG3. A terepjárós megjelenésű kompakt 4079 x 1739 x 1528 mm-es dimenzióival 80 mm-rel múlja felül donorja hosszát, 11 mm-rel szélességét és ugyanennyivel magasságát is.
Hirdetés

A tengelytáv változatlanul 2520 mm, a crossover csomagterének űrtartalma is az alapból ismert: 256 liter, ami az ülések lehajtásával 938 literre növelhető. Az elsőkerék-hajtású MG3 Xross 1,5 literes, négyhengeres változó szelepvezérlésű motorral készül, mely 107 lóerős teljesítmény mellett 134 Nm-es maximális nyomatékot ad. Ötfokozatú kézi vagy automata váltóval lesz kapható, előbbi végsebessége 180 km/h, utóbbié 175 km/h, az gyárilag megadott vegyes fogyasztás sorrendben 6,5 és 6,7 l/100 km.
A típus európai forgalmazásáról egyelőre nincs hírünk, de az biztos, hogy az alapjait adó MG3 sem lesz még kapható 2012-ben Európában.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?