Csúcsot döntött a SEAT Leon

Minden eddiginél jobban fogy a harmadik generációs SEAT Leon

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Öt éve sincs, hogy piacra került a jelenleg futó SEAT Leon, amely minden eddiginél sikeresebb lett, ez idő alatt közel 700 ezer darab talált gazdára belőle.


Hivatalosan is megerősítették, hogy a SEAT történetében a legnagyobb példányszámban eladott kompakt modell a Leon jelenleg futó harmadik generációja lett. 1999-es megjelenése óta 1 893 279 darab kelt el, ebből 682 567 példány a harmadik kiadásból való. "A Leon harmadik generációja a SEAT életében fordulóponttal bír, a vállalat változásaiban fontos tényezőként van jelen." - mondta Wayne Griffiths, a cég értékesítés és marketing alelnöke.
Hirdetés

A Leon legfontosabb piacát Németország, Spanyolország és Anglia teszi ki. Az eladott példányok 30,7 százalékát a kombi adja, ami stratégiai szerepet játszott a flottás értékesítésekben. A harmadik generáció bevezetése óta a flottás eladások száma több mint 90 százalékkal emelkedett. A tavalyi első félévhez képest idén 13 százalékkal nőtt a SEAT teljes értékesítése - köszönhetően az új Ibiza, Arona és Ateca modellek megjelenésének.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.27. at 15:18
    Permalink

    Lehet ,bizonyos országokban csúcsot dönt az eladása, de itthon elvétve,keveset látni a tipusból. Túl drága! Nem hiszem, átlag magyar 6 milllóval a zsebében vesz új autót. A flottás autóként.??-Az ismét a “SPÓROLÁS” ágazata, a kevésbé sikeres alkalmazottakon…..Dolgoztam USA/hasonló vállalatoknál. Flottás autókat többnyire család fuvarozásra-nyaralásra,kirándulásra használtak, ritkán üzleti ebédhez! Késöbb: ingyen/olcsón
    a saját birtokába került…….Mindenki spóroljon össze az alacsony, kis-közepes-magas keresetéből a kiválasztott, neki megfelelő közlekedési járműre.-/autóra/motorra/helikopterre/repülőre/hajóra/.

Vélemény, hozzászólás?