GPS miatt hajtott tóba a Subaru

Ritka baleset történt a Balaton mellett

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy helyismerettel nem rendelkező hölgy közlekedett Tapolca városában, amikor egy megforduláshoz készülődvén véletlenül belehajtott az Alsó-tóba.


Többször hallottunk már olyan külföldön történt balesetről, amikor valaki a GPS téves navigálása miatt törte össze magát vagy az autóját. A múlt héten is hasonló eset történt idehaza. Tapolca belvárosában egy hölgy a kórházat kereste, elmondása szerint pedig a GPS utasításait követte. Ekkor került az Alsó-tóhoz, ami az úti céltól mintegy 150 méterre található.
Hirdetés
A tóparton meg akart fordulni, de a manőver nem sikerült tökéletesen. A tóba hajtott, melynek eredményeként a motorba nem csak üzemanyag, hanem víz is került. A karosszéria és alváz egyébként nem sérült komolyabban, a kiérkező tűzoltók is szakszerűen végezték el a mentést, így a motorhibát leszámítva minimális anyagi kár keletkezett. A Tapolcai Újság értesülései alapján a Subarut vezető hölgy nem sérült meg.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2018.03.12. at 14:54
    Permalink

    Azt értem, hogy a GPS azt mondta, hogy fordulj jobbra, de nehogy már a gép hibája, ha a sofőr nem veszi észre, hogy ott egy tó van. Hogy érthetőbb legyen a mondandóm, nem a gps hibája miatt ment bele a tóba, a gps miatt csak eltévedt, de a tóba azért ment bele, mert hülyeséget csinált. És örüljünk, hogy csak tóba esett, és nem gyerekeket ütött el. Ennyi erővel ha arra járnak gyerekek, azokat sem veszi észre, mert nem szól róluk a gps.

Vélemény, hozzászólás?