Hátborzongató, ahogy ez a busz áthajt a hídon

Nem viccből van súlykorlát ezen a hídon, ez történik, ha túlsúlyos jármű hajt át

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A magasságkorlátozásra figyelmeztető kapuk drasztikus, de hatásos megoldások, sajnos súlykorlátra nincs efféle megoldás. Pedig rendkívül veszélyes, ha valaki így benézi egy hídon, mint ennek a busznak a sofőre.


Temérdek olyan szerkezetileg régi, vagy már elhasznált híd van szerte a világon, miket még használnak, de csak bizonyos méretig lehet rajtuk áthajtani. Ezen az arkansasi hídon például 10 tonna a maximális terhelés, amit nem csak viccből tettek ki a híd mindkét végére. 1949-ben épült és bár a pilléreken látszik, hogy használtak acélT, az útpálya fából készült, és ezt azóta sem modernizálták, valamint nem nagyforgalmúra és nagy autókra tervezték. Éppen ezért hidegrázós az, ahogy ez - a hatóságok közlése szerint 35 tonnás - autóbusz ráhajt.
Hirdetés

A közelben álló autósok próbáltak jelezni a sofőrnek, hogy álljon meg, de nem figyelt se rájuk, se a tiltótáblákra. Már az első pillér előtt félelmetesen meghajlik alatta a pálya, mindenki arra számít, hogy középen nem fogja bírni. Ám a jelentős torzulás ellenére még épp elbírja a vélhetően utasokkal teli járművet, ami így átért. A Table Rock tó fölött áthajtó autóbuszt később megállította a hatóság és felelősségre vonta a sofőrt. A hidat azonnal lezárták, hogy alaposan átvizsgálhassák, rongálódott-e a szerkezet az eset után, ami szinte borítékolható.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?