Mostantól te is lehetsz navigációs hang

Saját magunknak diktálhatjuk az útvonalat a Waze alkalmazásban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Bizonyára mindenkivel megesett már, hogy egy okostelefonos vagy autóba épített navigációs alkalmazás hangutasítása nem a fülünknek megfelelő hangszínen szólalt meg. Ennek vége, a Waze elhozta nekünk a megoldást.


Csilla és András. Egyelőre közülük választhattunk, hogy ki mondja nekünk a helyes útvonalat a Waze navigációt használva. A napokban elkészült egy frissítés, amellyel az Android használók tetszőlegesen lecserélhetik a hangutasításokat. Akár csak egyet-egyet, akár az összeset. Mindössze a Beállítások menüben a Hangok és hangutasítások menüpontot kell aktívvá tenni, és utána mondhatjuk is fel egyesével a különböző manővereket.
Hirdetés

Természetesen nem muszáj ennyire önzőnek lenni, a legjobb hangú barátunkra, ismerősünkre vagy életünk párjára is rábízhatjuk a feladatot. Mostantól vicces szövegeket is hallhatunk utazás közben, egyre azonban érdemes figyelni. Az irányokat véletlenül se cseréljük fel, mert könnyen balesetveszélyes helyzetekbe futhatunk bele.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.27. at 18:40
    Permalink

    Biztos jó játék, de igazából nem az a lényeg, hogy milyen hangon mondja, hanem, hogy mit és mikor. Én nagyon sokáig IGO-t használtam és szerintem abban van legjobban kitalálva, hogy mit és mikor mond a hang (mondjuk Andrea). Mostanában Waze-t használok, nem mindig tetszik a hang navigálás. 5-6 éve kipróbáltam a Sygic-et, abban szépek voltak a térképek, de a hangmavigáció borzalmas. Ha nem kell kanyarodni, hanem menni egyenesen normális navi nem beszél, de ez mondta, hogy tarts jobbra (vagyis ne fordulj le balra). Ja meg nem azt mondta, hogy menj tovább az M6-os autópályán, hanem, hogy az E73-as úton (azt sem tudtam mi az).

  • 2017.10.27. at 18:40
    Permalink

    Én már letöltöttem egy ilyen alkalmazást és most azon vacilálok,hogy vajon a STAR WARS-os Chuwakka vagy ARTUDITU hangja lesz a legmegfelelőbb e célra.

Vélemény, hozzászólás?