Szerbiában készülhet a Fiat Panda elektromos változata

A szerb elnök már tényként kezeli, hogy a Fiat a szomszédunkban gyárthatja a Panda EV kivitelét

A hírek szerint jövőre érkezik a Fiat belépő szintre pozicionált villanyautója, amely a Panda alapjaira épülhet, a szerb elnök pedig már azt is tudni véli, hogy a gyártásra Szerbiában kerülhet sor.

Egy ideje már hallani arról, hogy a Fiat a Panda alapjaira építhet megfizethető villanyautót, amelyet a terveik szerint 25 ezer euró (9,5 millió forint) alatt tudnak majd kínálni. A hírek szerint a modellt valamikor 2024 közepén mutathatják be, és a nemrég leleplezett e-C3-mal közös technikán osztozhat.
Hirdetés
A regnáló szerb elnök, Aleksandar Vucic arról beszélt a minap Giorgia Meloni olasz miniszterelnökkel folytatott tárgyalása után, hogy számításai szerint a Stellantis az elektromos Pandát a szerb Kragujevac melletti üzemben gyárthatja. Elmondása szerint mindez jót tehet a szerb-olasz kapcsolatoknak, hiszen a mostani 4,6 milliárd eurós éves kereskedelmi forgalom fölé emelheti a két ország gazdasági együttműködését. Szintén erős érv lehet mindkét fél részéről az elektromos Panda szerbiai gyártása mellett, hogy 2022-ben egy 190 millió euróról szóló szerződést kötöttek, amelynek értelmében a Stellantis elektromos járműveket gyárt a Kragujevac melletti létesítményben.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2023.12.05. at 09:15
    Permalink

    Az idei Fiat 600e és Topolino nyári premierjén (Future on the track) Olivier François bejelentette, hogy a 2024.07.11-én a FIAT megalapításának 125. évfordulóján szintén új modellt mutatnak be, ami akkor a Panda lesz.

Vélemény, hozzászólás?