Van álomautód, de nincs rá pénzed? A kölcsön neked is segíthet!

Fizetett hirdetés

Így válasszunk jól személyi kölcsönt a legnépszerűbb használt autókhoz!

Egyre drágábbak a használt autók, és ha kicsit többet szánunk rá, akkor egy jobb állapotban lévőt vagy fiatalabbat is választhatunk. Megnéztünk pár modellt és azt is, hogy melyik banknak vannak olyan személyi kölcsön ajánlatai, amivel jól járhatunk.

Egy jó autó, még ha használt is, egyre többe kerül. Megeshet, hogy a rég kinézett modell már nem fér bele a keretbe, hiába spórolunk rá évek óta. Ilyenkor a kölcsön a megoldás, hogy mégis megvehessük. A személyi kölcsön egy nagyon rugalmas és olcsó megoldás, akár erre az esetre is, ha autót szeretnénk vásárolni, de nem tudjuk készpénzben kifizetni a teljes árát. A legnagyobb előnye, hogy pár nap alatt minden elintézhető és a teljes futamidőre fix a törlesztő a legtöbb banknál.
Hirdetés
A személyi kölcsön szabadon felhasználható, ami azt jelenti, hogy új és használt autó vásárlására is felvehető. De ez lehet az átírás, nagyszerviz költsége vagy akár új téli gumik is a vételáron felül. Különösen népszerű megoldás használt autók esetében, mert itt a lízingelés kifejezetten nehézkes lenne. Ha használt autóban gondolkodunk, akkor érdemes utánajárni a személyi kölcsön lehetőségének! Milyen hitelek vannak?
2021-ben az egyik legnépszerűbb használt autó a Volkswagen Golf volt. A 2010-es évjáratba tartozó, szebb darabok már körülbelül 3 millió forintért kaphatók. Nézzük meg, hogy milyen feltételekkel lehet felvenni egy 3 millió forintos személyi kölcsönt 5 éves futamidővel néhány banknál!
Hirdetés
Az idei nettó átlagkeresetet figyelembe véve (293 000 forint) és 5 éves futamidővel számolva a Budapest Banknál akár 7,9 százalékos THM-mel vehetünk fel hitelt. Ennél az opciónál a havi törlesztőrészlet 60 262 forint és kezdeti költségek sincsenek. Fontos infó viszont, hogy legalább 25 évesnek kell lenned az igényléshez.
Hirdetés

Ugyanezekkel a feltételekkel a CIB Banknál 8,2 százalékos THM-re számíthatunk, a havi törlesztőrészlet pedig várhatóan 60 654 forint lesz. A törlesztő a teljes futamidőre fix, és a kölcsönt online is meg lehet igényelni. Hátránya, hogy a legalább 250 000 Ft-os jövedelmedet a CIB-hez kell majd utalni.
A Cofidis is kedvező személyi kölcsönt kínál, a THM előreláthatólag 8,9 százalékos, a havi törlesztőrészlet pedig 61 631 forint. Habár a törlesztők között nincs nagy különbség, de a Cofidis egyik nagy előnye, hogy nem kell hozzájuk utaltatnod a jövedelmedet (mivel nem vezetnek bankszámlát). Ha nem pont 3 millióra lenne szükséged 5 éves futamidővel akkor érdemes egy személyi kölcsön kalkulátort használni, ahol számos bank ajánlatát kikalkulálhatod.
Hirdetés
Ebben az évben a harmadik legnépszerűbb használt autó a Ford Focus volt. A 2010-es évjáratba tartozó autókat körülbelül 2 millió forintból már meg lehet vásárolni. Nézzük meg azt is, hogy egy 2 millió forintos hitel felvételéhez milyen lehetőségeket kínálnak a pénzintézetek ugyanolyan nettó bevétel és futamidő mellett!
A legkedvezőbb opciót ebben az esetben is a Budapest Bank kínálja, akár 7,9 százalékos THM-mel is fel lehet venni ezt a fogyasztóbarát kölcsönt. Ebben az esetben a havi törlesztőrészletünk 40 175 forint lesz. Fontos, hogy igényléskor legalább 1 éves folyamatos munkaviszonyunk legyen és a jövedelmünket nem kaphatjuk készpénzben.
A CIB Bank 8,2 százalékos THM-et kínál és 40 436 forintos havi törlesztőrészletet. Ha ezt az alternatívát választjuk, akkor a futamidő végéig a jövedelmünket a bankhoz kell utaltatnunk, de szerencsére kezdeti költséget nem kell kifizetnünk. Az MKB Bank 9,4 százalékos THM-mel ad személyi kölcsönt és 41 507 forintot kell befizetnünk havonta. Ehhez már elég a havi 200 000 Ft-os igazolt jövedelem és a 3 hónapos munkaviszony és hogy ne legyünk próbaidősek. Természetesen ezek a számok változhatnak attól függően, hogy pontosan mennyi a havi bevételünk és mekkora futamidővel szeretnénk felvenni a kölcsönt. Fontos, hogy a fent bemutatott példákat csak viszonyítási alapként kezeljük. Érdemes utánanézni a többi ajánlatnak is, mert egyáltalán nem biztos, hogy a saját bankunk nyújtja a legkedvezőbb feltételeket.
Hirdetés
Hogy válasszuk ki a nekünk való kölcsönt?
A számunkra legmegfelelőbb hitel kiválasztása nem egyszerű feladat, de egy kis odafigyeléssel és utánajárással jó döntést hozhatunk. Az online kalkulátorok használata azért fontos, mert a segítségükkel összehasonlíthatjuk a különböző bankok ajánlatait és személyre szabhatjuk a felajánlott lehetőségeket. Beállíthatjuk például, hogy milyen futamidővel szeretnénk felvenni az adott kölcsönt, illetve mennyi a havi nettó bevételünk. Ez utóbbi azért fontos, mert a bankok meghatároznak egy minimális havi bevételt, ami alatt nem hiteleznek. Ez az összeg nem feltétlenül a minimálbért jelenti, általában ennél magasabb az alsó határ. Minél több a havi bevételünk annál nagyobb hitelösszeget vehetünk fel és annál kedvezőbbek lesznek a feltételek. Ennek az az oka, hogy ilyen esetekben a bank számára nem olyan kockázatos a hitelezés, hiszen szinte biztos lehet benne, hogy időben visszakapja a kölcsönadott pénzt.

A bankok között komoly verseny folyik, ezért rengeteget akcióznak és gyakori, hogy elengedik az összes kezdeti költséget. A kedvezményeknek gyakran az a feltétele, hogy az adott banknál vezessük a számlánkat, amire a fizetésünket kapjuk.

Fontos azonban, hogy tisztában legyünk a feltételekkel. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy el kell kerülnünk az akciós lehetőségeket, hiszen nyitott szemmel járva nem érhet nagy meglepetés. Ha túlságosan drágának találjuk egy bank árait, akkor szinte biztosan találunk olcsóbb megoldást is a piacon. Válogassunk bátran, mert ahogy a fenti példák is megmutatták a bankok ajánlatai nem egyformák.
„Fontos, hogy ne vállaljunk be olyan magas havi törlesztőrészletet, amit éppen hogy ki tudunk fizetni. Bármikor kényszerülhetünk egy nagyobb, váratlan kiadásra. Ilyenkor nehézséget okozhat a havi törlesztőrészlet, ha alig jövünk ki a havi fizetésünkből.” mondja Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu hitelszakértője. Ne a kamatot figyeljük elsősorban, hanem a THM-et. Ez az a mutató, aminek a segítségével egységesen összevethetjük a különböző hiteleket.
Hirdetés
Érdemes megismerkednünk a fogyasztóbarát személyi hitelekkel is, hiszen ezek különösen kedvezőek. Jellemző rájuk, hogy gyorsan és egyszerűen igényelhetők, a hitelbírálat időtartama maximum 3 nap lehet, online igénylésnél pedig legfeljebb 2 nap. Alacsony a kezdeti költség is, a hitelfolyósításért a hitelösszeg maximum 0,75 százaléka számítható fel. Online igénylésnél nincsen semmilyen kezdeti költség. Ez ebben az esetben azt jelenti, hogy a teljes hiteligénylés folyamatát online végig tudjuk csinálni még akkor is, hogy ha nem a saját bankunknál igényelnénk hitelt.
Összességében a személyi kölcsön egy rendkívül kényelmes és rugalmas megoldás, hiszen a bank egyáltalán nem ellenőrzi, hogy mire és mikor költjük el a kapott összeget. A célunkat az igényléskor sem kell meghatároznunk és az elköltést sem kell számlákkal igazolnunk a pénzintézet felé. Mivel ez a szabadság nagyobb kockázatot jelent a bank számára, jellemző, hogy szabad felhasználás esetén magasabb kamatokkal dolgoznak, mint a kötött felhasználású hiteleknél. Ma már azonban rendkívül olcsó konstrukciók közül is válogathatunk, ráadásul a fogyasztóbarát személyi hitelek megjelenésével csak tovább bővült a kör.
Fizetett hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2021.11.22. at 09:58
  Permalink

  Nagyon jó a cikk, csak éppen pont az nincs a végén leírva, hogy senki ne legyen hülye és vegyen autót hitelre.
  Ha nincs pénze kifizetni az autó árát és annak kezdeti költségeit, akkor hogyan várjuk embertársunktól, hogy fenntartsa az autóját? Egy gépjárművet nem megvenni nehéz (lehet okoskodni, de ígyvan…), hanem fenntartani.

 • 2021.11.22. at 15:18
  Permalink

  Van ebben is igazság, ugyanakkor megesik, hogy jobban megéri egy drágább példányt megvenni, mint egy olcsóbbat venni és folyamatosan költeni rá.

Vélemény, hozzászólás?