CITROEN C-ELYSEE

(2012 - )

Pozitív


Tágas utastér, óriási csomagtartó, egyszerű szerkezet, alacsony ár, alacsony fogyasztás.

Negatív


Olcsó anyagok, egyszerű megoldások, buta futómű, részben kárpitozatlan csomagtér, kényelmetlen vezetői pozíció.

Méret, kényelem, kidolgozás

Helykínálata bőséges, a hátsó lábtér óriási, ahogy a csomagtér is. A vezető pozíciója kényelmetlen, mivel a kormány csak magasságban állítható, az anyagok egyszerűek és olcsó hatásúak, a kidolgozottság is a szintnek megfelelő, hiszen egy egyszerű, olcsó szedán a C-Elysée.

Különleges felszereltség

Eddig csak robotizált automataváltóval lehetett hozzájutni, igaz, készült egy széria négyfokozatú bolygóműves automataváltóval is, a frissítés hozadéka viszont az EAT6 automataváltó és a 3D navigációs multimédiás fejegység. Nem különleges felszereltség, de elmaradhatatlan megemlíteni az 506 literes csomagtartót.

Ajánlott motor

Háromhengeres 82 lóerős benzinessel, vagy 115 lóerős négyhengeressel is elérhető. Jó választás lehet a 90 lóerős 1,6-os HDi dízel akár normál EAT6 bolygóműves automataváltóval is.

Biztonság

Háromcsillagos töréstesztje nem a legjobb és vezetéstámogató rendszereket sem kínál az ABS, kipörgésgátló és légzsákok alapellátmányon kívül.

Típustörténet

A C-Elysée második generációja már a C3 padlólemezére építkezik, így tulajdonképpen kisautónak számít. Közvetlen konkurensei a Dacia Logan, a Fiat Tipo, vagy például a testvére, a Peugeot 301. A nyújtott C3 padlólemezre hatalmas autót sikerült húzniuk, elöl nem is annyira, hátul viszont óriási a hely, a lábtér kimagasló, ráadásul még egy 506 literes csomagtartót is akasztottak rá, így egy kiscsalád igényeit maximálisan kielégíti. Alapvetően egyszerű autó, az anyaghasználat szintén egyszerű és olcsó, valamint nincs mindenhol kárpit, például a csomagtér nagy részén a lemezek is kilátszanak. Vezetni nem nagy élmény, de a napi használathoz tökéletes. 2016-os frissítésével a divatnak megfelel arcot, LED-es nappali menetfényt és 3D hatású hátsó lámpákat kapott, valamint 3D megjelenítésű navigációt és az okostelefonok kijelzőjét is tükröző multimédiás rendszert.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre