MERCEDES-BENZ A-OSZTÁLY

(2004 - 2012)

Pozitív


Minőségi összeszerelés, finom anyagok, prémium hangulat. Tágas utastér, jó variálhatóság, magas szintű aktív és passzív biztonság, széles motorválaszték.

Negatív


Magas vételár, drága extrák, magas fogyasztású benzinesek.

Méret, kényelem, kidolgozás

Minőségi anyaghasználat és összeszerelés, jó kilátás a magasra tett ülések és az alacsony ablakperem miatt. Sajnos az alapmodellben csak fel-le állítható a kormány. Megfelelő helykínálat, méretes, 435 literes csomagtartó, osztva dönthető hátsó ülések. Sok pohártartó és hűthető kesztyűtartó is van.

Különleges felszereltség

Már az alapmodell is minden szükségeset, így a klímát is tartalmazza, bár a borsos vételárba egy-két apróság még beleférhetett volna.

Ajánlott motor

Városba elég az 1.5-ös benzines is, országútra az 1.7-es ajánlható. A kétliteres sem túl dinamikus, a 193 lóerős Turbo veszettül megy, de sokat fogyaszt. A dízelek mind kétliteresek, de a 82 lóerős gyenge az autóhoz.

Fenntartási költség

A nagyobb benzinesek kivételével nem fogyaszt sokat, és még megbízható is. Az alkatrészek drágák.

Biztonság

Talán a legbiztonságosabb kisautó. Frontális ütközésnél a motor a padló alá csúszik. Ötcsillagos törésteszt, a hat légzsák és az ESP széria.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre