MERCEDES-BENZ GLK-OSZTÁLY

(2008 - 2015)

Pozitív


Divatos megjelenés, erős motorok, nagy presztízs, kényelmes ülések, gazdag felszereltség.

Negatív


Nincsenek négyhengeres benzinmotorok, magas vételár, drága extrák, kis lábtér hátul, komoly terepre nem alkalmas.

Méret, kényelem, kidolgozás

Szögletes, de áttekinthető műszerfal, tipikus Mercedes-kapcsolókkal és logikával. Hosszú ülőlapú, kényelmes ülések, tág határok között állítható kormány. A függőleges oldalfalak és az alacsony övvonal miatt jó a térérzet és a kilátás. A 450 literes csomagtér átlagosnak számít, bővíteni könnyű. A hátsó lábtér nem túl nagy, és az ajtónyílás is szűk. Viszont négy darab 12 V-os csatlakozót, tárolórekeszeket és a pohártartókat is ad a GLK.

Különleges felszereltség

Prémiumautóhoz illő anyaghasználat és alapfelszereltség, még az automata váltó is széria, csak a bőrkormány és előválasztó kar maradt ki. A végtelen hosszú extralistán a tolatókamerától a motoros csomagtérajtóig minden megtalálható, de drágák a tételek.

Ajánlott motor

Az újabb, 2,1 literes, 170 lóerős dízel is jól mozgatja az 1,85 tonnás GLK-t, és egyben ez a legolcsóbb és a legtakarékosabb is. A pazar V6-os motorok fölényes teljesítménye magasabb alapárral és fogyasztással párosul. A legkisebb benzines is háromliteres.

Fenntartási költség

A C-osztály alkatrészeire épül, így a legtöbb részegység kipróbált, és várhatóan megbízhatóan fog üzemelni.

Biztonság

Fejlett biztonsági rendszer, akár kilenc légzsák és a lehetséges balesetre előkészítő Pre-Safe is védheti az utasokat. Széria a négykerékhajtás, a menetstabilizáló elektronika és a fékdifferenciálok.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre