MERCEDES-BENZ ML-OSZTÁLY

MERCEDES-BENZ ML-OSZTÁLY

(2011 - 2015)

Pozitív


Kiváló motorok és hajtáslánc, fölényes menettulajdonságok, remek rugózás, csúcstechnológia minden szinten, tágas utas- és csomagtér, minőségi kidolgozás.

Negatív


Túlméretes, kormányzása szokást igénylő, külső visszapillantó tükrei lehetnének nagyobbak, alapból és extráival is prémiumosan drága.

Méret, kényelem, kidolgozás

Elődjénél még egy kicsivel nagyobb, hatalmas batár az ML szabadidő-autó, de jó tudni, hogy még nála is van följebb (a hétüléses GL-osztály). Másodiksori kialakítása ugyanakkor egyértelműen jelzi, hogy négy személynek ideális. Raktere 690 literes, üléshajtással 2 köbméter feletti lehet. Kidolgozása, minősége nyilván klasszis, kényelmi szintje „csak” pénztárcafüggő.

Különleges felszereltség

Alapból is jól felszerelt a modell, de hogy igazán az, minden szempontból prémiumos és fényűző legyen, s ne keltsen az emberben hiányérzetet, ahhoz derekasan kell pipálgatni az extralistán. Adaptív, légrugós felfüggesztés, vezetőtámogató és biztonsági elektronikák, kamerák, radarok hada, minden, tényleg majdnem minden van.

Ajánlott motor

A 2,2 literes, ikerturbós, 204 lóerős és 500 Nm-es 250 BlueTEC dízel sem rossz, sőt, de ehhez az autóhoz az Euro 6-os környezetvédelmi előírásokat szintén teljesítő V6-os dízel illik a maga 258 lóerejével, 620 Nm-ével és mégiscsak hat hengerével. A nagyjából egyliternyi fogyasztásbeli különbség ebben a méretosztályban nem győzheti le a beidegződéseket és a fölényességet. A négyhengeres nem fölényes. A biturbó V8-as annál inkább: az AMG csúcsmodell akár 550 lóerővel és 760 Nm-rel szaggatja az aszfaltot, 100 km/h-s tempóra 4,7 mp alatt gyorsítja fel a bőven több mint 2 tonnás monstrumot.

Biztonság

Ötcsillagos, kimagaslóan jó lett a modell 2012-es Euro NCAP-töréstesztje.

Típustörténet

második felétől kapható az aktuális széria két-kétféle benzines és dízelmotorral. A típusnál újdonság az ML 250 BlueTEC négyhengeres gázolajosa. Az ML 63 AMG csúcskivitelt 5,5 literes, biturbó benzinmotor hajtja.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre