MERCEDES-BENZ R-OSZTÁLY

MERCEDES-BENZ R-OSZTÁLY

(2005 - 2011)

Pozitív


Szép forma, csendes, tágas, a modellfrissítés után már jó minőségű kabin, a méretekhez képest jó menettulajdonságok, főleg a 4MATIC összkerékhajtással.

Negatív


Hatalmas méretei városban zavaróak lehetnek, rendkívül magas vételár és fenntartási költségek, drága extrák, nagy értékvesztés.

Méret, kényelem, kidolgozás

A korábbi évek néhol igencsak rangon aluli anyagminősége sokat javult a legutolsó modellfrissítésnél. Meglepetés azonban, hogy nem a legmodernebb telematikai rendszerek vannak a R-osztályban. Kapható hosszú tengelytávval, L kivitelben, de már a normál karosszéria is osztályon felül tágasságot és kényelmet kínál. Az ülések variálhatók, igaz, kissé nehézkesen, és a középső rész kialakítása miatt hosszú távon nem különösebb élmény ott ülni.

Különleges felszereltség

Mercedes-Benzhez, és magához az autó újkori árához mérten nem kiugróan jó az anyagminőség. Bár luxusautó, nagyon sok tartozék opcionális, drága kiegészítő. Már az alap hifi is igen szépen szól, a biztonság pedig tökéletes.

Ajánlott motor

A 3,0 literes, de 350-esnek jelölt CDI dízel mindenre elegendő, de a korábbi 320 CDI is hozza az elvárható fölényességet, miközben a fogyasztás vállalható szinten marad. A benzinpusztító V8-asnak gyönyörű a hangja, de fenntartása horribilis pénzbe kerül.

Fenntartási költség

A benzinesnek igazából nincs létjogosultsága, mert az R-osztály vérbeli, hosszútávú utazóautó, és mint ilyen, dízellel a nyerő. A CDI ráadásul nem csak erős, de a bőven 2 tonna feletti mozgatandó tömeghez képest takarékos is, városban sem kér többet 11-13 liternél.

Biztonság

Mindent tud, ami az utasok védelmét szolgálja, mind az aktív, mind a passzív biztonság vonatkozásában.

Típustörténet

Bemutatkozik az R-osztály

Modellfrissítés, csak hátsókerékhajtással is elérhető, 5+2 üléssel is kérhető, új motorok: 3.0 V6 (231 LE), 3.0 V6 CDI (190 LE), 5.5 V8 (388 LE)

BlueTEC dízel: 3.0 V6 CDI (211 LE)

Modellfrissítés, módosítások a karosszérián. Új motor: 3.0 V6 CDI (265 LE)

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre