NISSAN QASHQAI

NISSAN QASHQAI

(2006 - 2013)

Pozitív


Tágas utastér, ráadásul a Qashqai+2-ben hét ülés is van. Korszerű motorok, felárért négykerék-meghajtás is rendelhető a kétliteres erőforrásokhoz. Enyhe terepen is elboldogul.

Negatív


Egyik motorral sem túl dinamikus, viszonylag drága, és az extrák sem olcsók.

Méret, kényelem, kidolgozás

A vezetőülés magassága állítható, a kormány helyzetét is széles tartományban állíthatjuk. Előre jó a kilátás a magasra tett ülés miatt, hátrafelé viszont a tetőoszlopok sokat kitakarnak, ajánlott a tolatókamerát. A magas ülésekből lefelé lóg az utasok lába, így tágasabbnak érződik a valóságnál. A 410 literes csomagér elég nagy. Sokkal jobban használható a hosszított, hétüléses verzió, mert abban csúsztatható a középső pad, és 550 literes a csomagér. Leghátul azonban csak gyerekek férnek el.

Különleges felszereltség

Már a legolcsóbb Visia is tartalmaz minden szükségeset a négy elektromos ablaktól a klímán és az mp3-csatlakozós hifin át a fedélzeti számítógépig. Extraként lehet venni óriási üvegtetőt, tolatókamerát, remek színes navigációt, automatikus váltót, kulcs nélküli rendszert és bőrbelsőt is, drágán.

Ajánlott motor

Egyik motorral sem tud 10 másodpercen belül százra gyorsulni, ami sokat elmond. A Renault-féle 1,5-ös és kétliteres dízel jobban illik hozzá, viszonylag csendesek és takarékosak, de drágák.

Fenntartási költség

A Nissan híresen megbízható autókat készít, valószínűleg a Qashqai-jal sem lesz sok gond.

Biztonság

Ötcsillagos törésteszt. Hat légzsák, ABS és menetstabilizáló elektronika minden Qashqai-ban alapáras. Ennél többet jelenleg senki nem nyújt kategóriájában.

Típustörténet

Bemutatkozik a Qashqai

Bemutatkozik a nyújtott karosszériás, 5+2 személyes Qashqai+2

Modellfrissítés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre