OPEL CORSA E

(2014 - )

Pozitív


Kicsiny külső méretek, tágas belső jellemzők, kellően jó anyaghasználat, fürge turbós motorok, takarékos dízelek, vidám színváltozatok, egyedi dekorációk

Negatív


Nehéz karosszéria, magas benzines fogyasztás, magas zajszint, nehézkes infotainment rendszer

Méret, kényelem, kidolgozás

Kisautóhoz képest tágas helykínálat, feszes, jó tartású ülések, az Opeltől megszokott kellemes tapintású műanyagok és kezelőszervek. Kidolgozása szintén hozza a márkától megszokottat

Különleges felszereltség

A városi közlekedéshez a kormány rásegítésén még többet könnyítő City gomb, a téli autózásban hatalmas kényelmet jelentő fűthető kormány és -ülés, valamint a márka mobilhálózat alapú OnStar rendszere is kérhető hozzá, amivel folyamatos kapcsolatban lehetünk az Opel diszpécsereivel, ha esetleg segítségre lenne szükségünk, de mobilapplikációval az autó pontos helyét is megnézhetjük, illetve nyithatjuk-zárhatjuk.

Ajánlott motor

Bőséges a motorválaszték, az Opel 1,0 literes 3 hengeres turbós motorja kellő dinamikával mozgatja még a nagyobb Astrát is, így a Corsához is nagyon jól passzol. Természetesen vannak szívómotorok is a kínálatban, de akár 150 lóerős 1,4 literes turbóssal is kérhetjük.

Biztonság

Négy csillagos töréstesztje nem éppen a legjobb, de városi vészfékasszisztense sokat javíthat a biztonságérzetünkön.

Típustörténet

Ötödik generációja 2015-ben érkezett, és bár csak a D erős ráncfelvarrásának tűnik - mert lényegében az is - annyit változtattak rajta, hogy joggal nevezhetik E-nek. Igaz, súlyából nem tudtak eleget lefaragni. Nem csak a külső változott jelentősen, a műszaki tartalom is, aminek keretén belül változtattak a futóművön és a motorkínálaton, megérkezett az Opel vadonatúj szentgotthárdi 3 hengeres 1,0 literes, 115 lóerős benzinese. A belső szintén össze sem hasonlítható a D Corsáéval, kisebb lett a műszerfal, több a hely, de ugyanolyan praktikus, akár öt felnőttnek is helyet adó kisautó az E Corsa.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre