OPEL INSIGNIA

(2008 - 2015)

Pozitív


A 2009-es Év Autója, gyönyörű, izgalmas forma, minőségi ugrás a Vectrához képest, kiváló utazóautós tulajdonságok, ötcsillagos biztonság, számos technikai újdonság és kényelmi funkció.

Negatív


Túl könnyű kormányzás, kategóriában csak átlagos hátsó helykínálat, nehézkes az összetett elektronikai rendszer kezelése.

Méret, kényelem, kidolgozás

Szépen kimunkált, prémium-közeli kisugárzást árasztó beltér, bőséges helykínálattal elöl, viszonylag szűkössel hátul, a kombiban bőven van fejtér. Nagyon okos, rengeteg mindent szabályozni, állítani képes, de nehézkesen kezelhető fedélzeti irányító rendszer, elektromos kézifék esetén külön váltó mögötti kis joystick-al, méretes csomagtér (4 ajtós 500, 5 ajtós 530, kombi 540 liter), jó variálhatósággal.

Különleges felszereltség

Zsúfolásig felextrázható a legmodernebb autóipari vívmányokkal (adaptív fényszóró és futómű, közlekedési tábla felismerő stb.), de még az alapváltozatok is korrektül felszereltek.

Ajánlott motor

A belépő benzinesek átlagosak, a dolog a turbós, 180 lóerős 1,6-ossal kezd érdekes lenni, majd vált izgalmasra a szintén feltöltött kétliteressel és a 2.8-as V6-ossal. Dízelfronton kétliteres, négyhengeres választható 110-től 190 lóerőig terjedő teljesítménnyel, vérmérséklet és pénztárca alapján választhatunk. Az OPC nem olyan vad, mint ahogy a papír alapján gondolnánk, inkább utazóautó, mint sportkocsi.

Fenntartási költség

Az Opelok sohasem drága fenntarthatóságukról voltak híresek, de azért egyenlőre a négy csillag megelőlegezett bizalom, mert ha a komplex fedélzeti elektronikai rendszer elkezdi az elmezavarokat, az sokba fájhat.

Biztonság

Az egyik legjobb Euro NCAP törésteszt eredmény, egyetlen ponttal lemaradva a maximális pontszámról. Merev karosszéria, kitartó fékek.

Típustörténet

Bemutatkozik az Insignia

Sports Tourer néven kombi karosszériával is. Új motorok: 1.4 Turbo (140 LE), 1.6 Turbo (180 LE), 2.0 CDTI Biturbo (190 LE), 2.8 V6 Turbo (325 LE)

A 160 lóerős dízelmotor összkerékhajtással is kérhető

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre