Opel Corsa F

(2019 - )

Pozitív


Jó összeszereltség, széles motorkínálat teljesen elektromos verzióval, remek vezethetőség, csinos megjelenés, városban kényelmesen használható méretek.

Negatív


180 centi sofőr mögött a hátsó lábtér már korlátozott, csomagtere nem túl nagy, motorkínálata csupa turbómotorból áll digitális műszeregysége még a konszerntársakhoz képest is olcsó hatású, a valamire való kivitelek ára már elég magas.

Méret, kényelem, kidolgozás

Kisautós helykínálattal, alacsony üléspozícióval, ám felnőttként is használható méretű hátsó lábtérrel rendelkezik. Csomagtere a kategóriához képest nem túl nagy, 267 literes, de kis családoknak, egyedülállóknak így is éppen elég lehet. Egyszerű műanyagokkal találkozunk, de ami kézre esik (könyöklők, kormány, váltógomb, kapcsolók...), azok mind jó tapintású felületet kapnak, leginkább műbőrből. Az összeszerelés korrekt, a karosszéria nagyon merev, egy pillanatig sem pattognak a kárpitelemek, összességében kellemes az utastér a kategóriát tekintve.

Különleges felszereltség

A mai világban a kapcsolódás az egyik legfontosabb szempont, így a Corsánál is érdemes megemlíteni az online kapcsolatot, a mobiltelefonos applikáción keresztüli elérést (ennek leginkább az elektromosnál van haszna), valamint az Apple CarPlay és Android Auto szolgáltatásokat. A digitális műszeregység ebbe az esetben nem a legrészletgazdagabb megoldás, kényelem szempontjából mindenképp érdekes lehet, hogy hagyományos, remekül működő nyolcfokozatú automata váltó is kérdhető a legerősebb benzines kivitelhez.

Ajánlott motor

Benzines és dízel is létezik Corsa F-ből, mindenképp előbbiből ajánlanánk a 100 lóerős alapkivitelt. Ez a PSA-féle háromhengeres turbómotor kiváló dinamikát ad a Corsának, fogyasztása kedvező értékeken tartható és karaktere is kellemes. Mellette az elektromos, 136 lóerős és akár 320 km hatótávú Corsa-e most a legérdekesebb változat, mely dinamikájában, vezethetőségében a legjobb a Corsa F-ek közül és hatótávolsága kár első autónak is remekül használhatóvá teheti.

Fenntartási költség

Figyelemben kell tartani, hogy a benzines motorjai közül csak az alap 75 lóerős nem turbós, minden továbbinál felmerülhet a turbó, befecskendezés, kettőstömegű lendkerék kockázata, az autó súlya miatt fogyasztása nagyon alacsonyan tartható. Az elektromos padlóba épített akkumulátorával az első 10 évben vélhetően komolyabb probléma, kapacitásvesztés nem fog előfordulni, ahogy a villanymotor is gondozásmentes.

Biztonság

A Corsa F alapáron kínál olyan vezetéstámogató rendszereket, mint jelzőtábla-felismerés, fáradtságjelző, automatikus sebességkorlátozó, automatikus vészfékezés (alacsony sebességnél), gyalogosérzékelő elöl, valamint rendelhető gyalogos- és kerékpárosérzékelő elöl, adaptív sebességtartó sebességkorlátozóval / adaptív sebességtartó Stop & Go funkcióval, sebességkorlátozóval.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre