A weboldalunk külső szolgáltatója karbantartási munkálatokat végez szerverein július 25 23:30 és július 26 06:00 óra között. A karbantartás érintheti az oldal szolgáltatásait és elérhetőségét ez idő alatt. Megértésüket köszönjük!

PEUGEOT 207

(2006 - 2012)

Pozitív


Divatos forma, széles motor- és karosszériaválaszték, igényes belső tér, biztos menettulajdonságok.

Negatív


Hátul nem a legtágasabb, rázós futómű, szagos műanyagok, pontatlan váltókar.

Méret, kényelem, kidolgozás

Szép formák és puha anyagok, csak az orrfacsaró műanyagszag rontja le képet. Két irányba, tág határok között állítható kormány, fura alakú külső tükör. Rossz a kilátás a vastag tetőoszlopok miatt, a szélvédő torzít. Tágas első sor, nagy ülésekkel, de a középkonzol nyomhatja a lábat. Hátul az átlagnál kisebb láb- és fejtér. Kevés tárolórekesz és pohártartó. Jól használható, szabályos alakú 267 literes csomagér.

Különleges felszereltség

Az alapot jelentő Urban szint a szükséges dolgokat (két elektromos ablak, központi zár, szervokormány) tartalmazza. A drágábbak még jobban felszereltek. Van kombi, emelt álterepjáró (Outdoor), és kupé-kabrió (CC) is.

Ajánlott motor

A 75 lóerős kivételével korszerű motorok, a teljesítményskála 70-től 175 lóerőig terjed. A legjobb választás a 95 lóerős 1,4 VTi. A dízelek takarékosak, de csak az 1,6-osok erősek.

Fenntartási költség

Csupán átlagos megbízhatóság, elektromos problémák előfordulhatnak, de semmi komoly.

Biztonság

Ötcsillagos Euro NCAP-törésteszt, két légzsák és ABS széria. Felárért hat légzsák, kanyarlámpa, ESP, és keréknyomás-ellenőrző is kapható.

Típustörténet

Bemutatkozik a 207-es.

Bemutatkozik a 207 kombi- (SW), kupé-kabrió- (CC) és sportváltozata (RC, 175 LE).

Modellfrissítés, új felszereltségi szintek

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre