SUZUKI SWIFT

SUZUKI SWIFT

(2005 - 2010)

Pozitív


Megbízható, mint a többi Suzuki – de ne feledjük, még nagyon fiatal! Megjelenése vidám, és frissnek hat. Fenntartása olcsó.

Negatív


Az európai külsőhöz európai árak társulnak, hasonló áron Puntót, Fiestát és sok más modellt is vehetünk. Kemény, kopogós anyagok az utastérben. Ha hajtják, sokat fogyasztanak a benzinmotorok.

Méret, kényelem, kidolgozás

Formaterve jó, minden a helyén van. Az anyósülés alatti tároló rekesz praktikus (GLX-től). Csomagtere átlagos bevásárlásokra elegendő. A célnak – városi használat – jól megfelel, de hosszabb távokra mást válasszunk. Az apró tárgyakat nem könnyű elhelyezni.

Különleges felszereltség

A GC nagyon spártai, érdemes GLX-et venni légkondicionálóval. A legmagasabb szint a GS sem sokkal drágább a többinél. Nem úgy a borsos árú 1.6 Sport!

Ajánlott motor

Már az 1.3-as motorral is jól járunk, de autópályán hangos. Az 1.5-ös kicsit jobb nála, az 1.6-os igazi vadállat, ha kergetik. A dízel 5 liter körül fogyaszt.

Fenntartási költség

Karbantartása olcsó, a szervizhálózata a legkiterjedtebb idehaza. Költséges típushibákról nem hallani, azokat visszahívás keretében orvosolták.

Biztonság

Az Euro NCAP az ötből négy csillagot adott a felnőttek- és hármat gyermekek védelmére. Alapból ABS és két légzsák jár, ha többet szeretnénk a GS-t válasszuk. ESP csak a Sport-hoz járt.

Típustörténet

Modellváltás

Bemutatkozik a Suzuki Swift Sport. Új motor: 1.6 16V (125 LE)

Modellfrissítés

Modellváltás

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre