SUZUKI SX4

SUZUKI SX4

(2013 - )

Pozitív


Tágas els és hátsó sor, nagy csomagtartó, akár üvegtetővel és összkerékhajtással is kérhető, turbós benzines motorok, néhány vezetéstámogató rendszer

Negatív


Formaterve megosztó, csak meghatározott csomagokkal rendelhető

Méret, kényelem, kidolgozás

Helykínálata bőséges, mindkét sorban kényelmesen elférni és a csomagtartója is a kompakt kategóriára jellemző méretekkel rendelkezik. Helyenként olcsó hatású anyagokból, egyszerű megoldásokkal tervezett autó.

Különleges felszereltség

Adaptív tempomat és radaros vészfékasszisztens is szerepel az extrák között, tesztjeinken ezek az extrák remekül működtek. AllGrip összkerékhajtása differenciálzár nélkül is ügyesen mozog terepen, a középkonzolon lévő üzemmódváltóval könnyedén állíthatjuk a terepviszonyoknak megfelelően.

Ajánlott motor

Az új turbós motorok kellő dinamikávan mozgatják az S-Crosst, az egyliteres háromhengeres vibrációja egyeseknek zavarható lehet, de messze nem a kellemetlen kategória. Ha igazán jól autózható S-Crosst szeretnénk, az 1,4 literes turbós benzinest ajánljuk.

Biztonság

Töréstesztje öt csillagot ért el, vezetéstámogató-rendszereinek sora nem túl hosszú, de az egyik legfontosabb, hogy radaros vészfékasszisztens vigyáz ránk, hogy ne csússzunk bele az előttünk haladó autóba.

Típustörténet

2013-ban érkezett az SX4 tulajdonképpen második generációja, az S-Cross. Nagyjából egy évig készült a két autó egyszerre az esztergomi gyárban, az új SX4 S-Cross fejlesztésében már nem vettek részt az olaszok, a fiat Sedicit az 500X váltotta náluk. Az S-Cross nem csak generációban, méretben is egy számmal nagyobb autó lett, csomagtartója például 270-ről 430 literesre nőtt, ezzel már családosok is praktikusabb és kényelmesebben használható autót kaptak. Formaterve megosztó, japánosan különc a 2016-os frissítés által pedig még inkább az lett. A ráncfelvarrás értékes hozadéka az idő közben a Vitarában bemutatott 1,4 literes turbós benzines motor, de megjelent az egyliteres háromhengeres is a kínálatban, valamint AllGrip összkerékhajtással is elérhető az új SX4 S-Cross.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre