133 autó ütközött Texasban a csúszós út miatt

Mutatjuk mi történt, és hogyan zajlott a mentés a texasi 133 autót érintő autópályabaleset során

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Először 70, később 100 autóról számoltak be a hírek a mentés időtartama alatt, a végleges, hivatalos szám 133. Több mint 40 embert szállítottak kórházba és 6 halálesetet is regisztráltak a Fort Worth-i autópályabalesetben.

Helyi idő szerint csütörtökön reggel fél hét körül történt a katasztrófa a Texasi Fort Worth-ben az i-35W jelzésű autópályán. Az esetet a helyi lakosok szerint ónos eső előzte meg, amelynek hatására az úton egybefüggő jégréteg alakult ki. A baleset valószínűsíthetően egy kisebb, néhány autót érintő ütközéssel kezdődött. Ezt követően - a csúszós útfelületnek és a rosszul megválasztott sebességnek köszönhetően - az autópályán érkező járművek nem tudtak időben megállni, így beleütköztek az úton ragadt roncsokba. Az esetről több videófelvételt is készítettek a környező autókból, amelyet később különböző hírösszefoglalókban is felhasználtak. A következő videó megrázó képsorokat tartalmaz.
Hirdetés
A mentéshez több tucatnyi rendőr, mentő és tűzoltóautó érkezett, autóról autóra haladva kerestek további roncsokban ragadt túlélőket. Több mint 60 sérült szorult kórházi ellátásra a balesetet követően, a tragédiában 6 ember vesztette életét. A mentés több órán át tartott, jól látható a videóösszefoglalóban is, hogy a baleset még napkelte előtt történt.
Hirdetés

Bár az eset a világ másik végén történt, fontos megjegyezni, hogy a rossz időjárási körülmények és a figyelmetlenség univerzális problémát jelentenek.

Éppen ezért - főként a napokban visszatérő hidegre tekintettel - mindig fontos helyesen, az útviszonyoknak megfelelően megválasztani a sebességet, és vigyázni egymásra az utakon! A mentésről a GlobalNews egy hosszabb, angol nyelvű összefoglaló riportot is készített, amelyben megszólalnak a mentést vezető szakemberek és egyes szemtanúk is. Ez a videó a baleset időpontjában készült felvételeket nem tartalmaz, csak a következményeket mutatja be.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?