40 lóerővel megtoldotta az Audi RS Q3 Sportback-et az Abt

Az Abt tuningcég soha nem elégedett a gyári lóerők számával

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A kupésított RS Q3 még erősebbé vált az Abt kezelése után. Természetesen az optikai csinosítás sem maradt el.

Természetesen nem hagyhatta ki a ziccert az Audi, a Q3-ból Sportback néven egy kupésított változatot is piacra dobtak, amelyből persze RS modell is készül. Öthengeres motorral! Amelynek sajnos meg vannak számlálva a napjai, ám az Abt tuningcég addig sem tétlenkedik és hozzá-hozzányúlkál a 2,5 literes TFSI motorhoz.
Hirdetés
Saját fejlesztésű motorvezérlőjük a turbófeltöltéses motorból plusz 40 lóerőt csalogat elő, tehát 400-ról 440 lovasra erősödik kezelésük után az izmos városi terepjáró. A nyomatéka pedig 480 Nm-ről 520-ra növekszik. Ebből adódóan a gyorsulás is javul, igaz csak kettő tizedet, szóval álló helyzetből 4,3 mp alatt éri el a 100 km/h tempót. A végsebességet sem hagyták 250 km/h-nál, hiszen az Abt modell 285 km/h-ig gyorsulhat. A sebességváltó pedig a hétfokozatú, duplakuplungos egység, ami magától értetődően mind a négy kerék felé juttat erőt, hiszen a quattro összkerékhajtás sem hiányzik az RS modellből. Viszont a futóműhöz és az utastérhez nem nyúltak az Abt szakemberei. A változásokat enyhe optikai tuning is jelzi. Saját 20 colos könnyűfém felniket szerelnek az autóra, vagy még drágábban 21 colosakat.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?