A Slovakia Ringen debütált a Hankook Racer Cup

Elindult az RCM Cup utódja, a Hankook Racer Cup

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A szlovákiai WTCC betétfutamaként mutatkozott be a fiatal tehetségeket és kétféle kategóriát felvonultató Hankook Racer Cup sorozat.


Az 1.5-ös Suzuki Swiftek számára nem túl előnyös helyen, a Slovakia Ringen rendezték a Hankook Racer Cup sorozat, régebbi nevén RCM Cup első, azaz egyben debütáló futamát. A legnagyobb változás, hogy 2016-ban a Lotus Elise kupával együtt, egy futamban indulnak.

Az eltolt rajtrácson a Lotusok húsz másodperc különbséggel startoltak a Swiftek előtt, így a rajtnál autók hosszú sorát láthatták a kilátogatók.

Nem mindennapi látvány, főleg a mai hazai gyorsasági helyzetében. A Lotusok versenyét a szlovák fiatal, Thomas Bizub nyerte, a dobogó alacsonyabb fokain két hölgy osztozhatott, másodikként György Anett, míg harmadikként Veronika Vanyova érkezett. A Swifteknél a pole pozícióból rajtoló és a szimulátor világából érkező Báldi Gergő szerezte meg a győzelmet, második helyen Kismarty-Lechner Gábor, harmadik helyen Vogel Adrienn végzett. A versenyt egy nem sokkal a leintés előtti safety car periódus tette izgalmasabbá egy pályán maradt autó miatt.
A másnapi futamon a harmadik körre rajzolódtak ki az erőkülönbségek. Báldi Gergő kiegyensúlyozott versenyzésével a viadal végéig első helyen tudott autózni. A második helyezett Gorzó Zsolt, aki gokartos múltját gyorsan kamatoztatni tudta, őt harmadikként Pap Viktor követte. A Lotusoknál a hétvége második győzelmét is Thomas Bizub könyvelhette el, György Anett és Veronika Vanyova előtt. Két hét múlva már a Hungaroringen folytatódik a bajnokság, melynek teljesen új aszfaltcsíkja mindenki számára újdonságot jelenthet.
Hirdetés

Forrás: Hankook Racer Cup
Képek: Speedlight Photo Agency
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?