Be sem mutatták, de már népszerű a McLaren Speedtail!

Még egy évig tesztelik a McLaren Speedtailt!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Összesen 106 darabot fognak gyártani a McLaren új hiperautójából, a McLaren Speedtailből. Bár csak 2020-ban jelenhet meg a piacon, ám már az összes példány gazdára talál.

Újabb mérföldkőhöz érkezett a brit márka, hiszen lassacskán az utakon is elkezdik tesztelni végre az új Ultimate Series ékkövének tartott Speedtailt. Igaz, a járgány előtte még eltölt némi időt különböző autóipari létesítményekben is az utolsó simítások végett, de utána nem lesz megállás: Európa, Észak-Amerika és Afrika közútjain is feltűnhet majd a McLaren Speedtail Prototípusa, akit Albertnek keresztelt el a gyártó.
Hirdetés
Albertre kb. egy évnyi tesztfolyamat vár a való világban, melynek során kipróbálásra kerül a gyártóspecifikus váz, az egyedülálló háromüléses pilótafülke, a benzines-elektromos hibrid hajtáslánc, valamint az az 1050 lóerő, amit belepakoltak ebbe a hiperautóba, ami nem mellesleg 403 km/h-ra képes. A teszteket a gyártó tesztvezetője, és korábbi Indy Car bajnok Kenny Bräck fogja elvégezni. A McLaren járműfejlesztési igazgatója, Ben Gulliver szerint „A McLaren Speedtail jó úton halad afelé, hogy beteljesítse végzetét és a McLaren valaha volt legnagyszerűbb autójává váljon.” Nos, ez a nagyszerű autó nem lesz olcsó: 1,75 millió fontba (~660 millió forint) kerül, amihez hozzájönnek még a helyi adók is. Mindenesetre az elkészítendő 106 példány közül már mindegyik gazdára talált, a szerencsés tulajdonosok 2020 elején juthatnak hozzá a sajátjukhoz.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?