Csillagászati áron kelt el ez a Lexus

Több száz millióért kelt el a ritka kiadású Lexus LFA

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Mindössze 50 darab készült a Lexus LFA Nürburgring Editionból, ezúttal egy londoni aukciós ház kínált egy példányt a nem mindennapi darabból.

A londoni székhelyű Joe Macari műhely kínálta eladásra a nem mindennapi japán sportautót, mely kétségtelenül a Lexus legélesebb sportautója. Alig 500 példány készült a modellből, melynek "alapváltozata" 560 lóerőre, 3,7 másodperces 0-100-as értékre, és 325 km/h végsebességre képes. Ennek az egyébként sem csekély teljesítménynek adott extra löketet a Nürburgring Edition, mely a motorteljesítményt 572 lóerőre emelte, valamint az áthangolt sebességváltó, illetve a feszesebb futómű mellett extra aerodinamikai elemeket is tartalmaz a jobb teljesítmény érdekében. Ezt a csomagot mindössze 50 autó kapta meg, így már tíz év elteltével is jelentősen megnőtt a fanatikusok körében az áruk.
Hirdetés
Tavaly nyáron már kalapács alá került egy LFA Nürburgring Edition; akkor az RM Sotheby's aukcióján egy mindössze 1500 kilométert futott példányt adtak tovább forintba átszámítva 504 millióért - a kikiáltási ár ekkor nagyjából 346 millió forint volt. A most eladásra került LFA ennél jóval többet futott (19 ezer kilométert) de még így sem lehetne ráhúzni az agyonhasznált kifejezést. Az autó különlegessége, hogy az alap fehér színre egy smaragdzöld fólia került, mely az esztétikuma mellett védi is az eredeti fényezést. Végül forintba átszámítva 363 millióért kelt el a tavaly karácsony környékén meghirdetett autó.
Hirdetés
A Joe Macari kínálatában ma is találni érdekes autókat. jelenleg is eladásra kínálnak egy alig 7000 kilométert futott, mindössze 500 példányszámban gyártott LaFerrarit, vagy éppen a mindössze 650 kilométert futott, mindössze 58 példányszámban készült McLaren P1 GTR utcai változatát is megveheti a kedves vásárló, ha van pár fölösleges milliója.
Hirdetés

Fotók: Joemacari.com
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?