Elhunyt Ferjáncz Attila örökös magyar ralibajnok

Legnagyobb ralibajnokunkat veszítettük el

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A harminckétszeres magyar bajnok idén lett volna hetven éves, halálhírét ma reggel osztotta meg fia a közösségi oldalán.


Talán a sors fintora, hogy a hazai autósport egyik atyjának tekinthető Ferjáncz Attila halálhíre épp a hazai WTCC-hétvégére érkezett. Ferjáncz 17 éves korában, 1964-ben kezdett versenyezni, a Műegyetem előtt Wartburggal futott bravúrosan. Attól az évtől autóversenyzőként számos egyesület tagja volt, első magyar bajnoki címét (akkor még az 1000 cm3-es géposztályban) szerezte, majd 1966-90 között összesen 32 magyar (29 rali, 3 hegyi) bajnoki címet szerzett. Nem mellesleg 18-szoros abszolút hazai ralibajnok volt, 1981-ben és 1986-ban is bronzérmet nyert a rali Európa-bajnokságon, ahol az első magyar futamgyőzelem is az ő nevéhez fűződik, meg még 28 másik is.
Hirdetés
Ferjáncz 1997-ig versenyzett, majd az Autósportszövetségben dolgozott, 1999-2007-ben, majd 2009 óta a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke volt. Eredményeiért megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjét. Idén június 12-én töltötte volna be 70. életévét. Isten nyugosztalja.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?