Ezt teszi 5 liter ablakmosó, ha a motorba öntik

Motorolaj helyett ablakmosót kapott a Mini motorja

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Csak erős idegzetűeknek! Olaj helyett 5 liter ablakmosót kapott a motorblokk. Mutatjuk, hogy milyen végeredmény várható ilyen esetben.


Van az úgy, hogy gázolaj helyett benzint tankol az ember. Na de motorolaj helyett ablakmosó folyadékot? Ez azért már ritkább és keményebb. Úgy látszik, nem figyelt eléggé a műszaki órákon az a hölgy tulajdonos, akinek egyszer csak felvillant az ablakmosó alacsony szintjét jelző lámpa a műszerfalon. A következő megállónál igyekezett is orvosolni a "problémát", az igazi probléma viszont az lett, hogy az 5 liternyi szélvédőmosót a motorba öntötte.
Hirdetés

Viszonylag hamar kiderült, hogy valami nem okés a rendszerben, ugyanis igen kékes füst kavargott a Mini kipufogójából. Ekkor egy helyi szerelőhöz fordult segítségül, aki a motor megbontása után valószínűleg élete legsokkolóbb esetét látta maga előtt. A blokkot vastag masszaként borította be az olaj-ablakmosó keverék, amelyet minden bizonnyal nem is próbáltak eltávolítani. Ez a motor kuka lett. Arról nincs információ, hogy a tulajdonos hogy döntött: eladja-e az autót áron alul és vesz egy másikat, vagy fedezi az új motor költségeit.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?