Fedélzeti kamera dokumentálta a katalizátorlopást

Fényes nappal loptak ki egy katalizátort, a károsított autóban ment a kamera

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A közlekedési morál miatt már eleve az erősen ajánlott kategóriába tartozik a fedélzeti kamera, pláne hasznos a parkoló autóban is éledő, ami akár az alkatrészlopásokat is dokumentálhatja.

Aligha számított arra a dokumentált - Darwin-díjas - katalizátor-tolvaj, hogy már több éve léteznek mozgásérzékelős, a parkoló autóban is aktiválódó fedélzeti kamerák. Ezeket eredendően azért fejlesztették ki, hogy a parkolói koccanásokat is dokumentálják, de hazánkban itt a bizonyíték, hogy a katalizátor-tolvajok ellen is remek.
Hirdetés
Mint az a police.hu oldalon olvasható, egy férfi és egy nő 2021. június 19-én Budapest IX. kerületében, a Soroksári úton levágta, majd ellopta egy leparkolt autó katalizátorát. Jól láthatóan a Soroksári út szervizútján állhatott a megrongált autó, aminek fedélzeti kamerája rögzítette az esetet. A felvételen nem csak az elkövetők és autójuk rendszáma látható (ezeket a rendőrség kitakarta a YouTube-ra feltöltött verzióból), hanem az is, hogy komoly rutinnal dolgozott a társaság, melynek férfi tagja nem egész 2 perc alatt távolította el a drága alkatrészt.
Hirdetés
A tolvajok autójukkal a meglopott autó takarásába parkoltak. A férfi ezután autóemelővel felemelte a kinézett járművet, majd hozzálátott a kipufogórendszer legdrágább alkatrészének kivágásához; eközben társa "fedezte", a környezet figyelésével biztosította a bűncselekmény elkövetését. A levágott katalizátort, valamint az elkövetéshez használt szerszámot, emelőt és kesztyűt betették autójuk hátuljába, majd elhajtottak a helyszínről.
Hirdetés
A Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a szombathelyi párost rövid időn belül azonosították, majd a 20 éves G. Ramónát 2021. június 21-én Szombathelyen elfogták. Társa, a 26 éves T. Áron ellen pedig elfogatóparancsot adtak ki. A férfit 2021. június 29-én a Szombathelyi Rendőrkapitányság járőrei fogták el.
A gyanú szerint a páros a III. kerületben is követett el hasonló bűncselekményt. A ferencvárosi nyomozók G. Ramónát és párját, T. Áront lopás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?