Frontális ütközés öv nélkül – túlélte a Lada sofőrje

Óriási szerencsével túlélt baleset

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Oroszországban szokás szerint érdekesebbnél érdekesebb eseteket rögzítenek a fedélzeti kamerák, íme egy cikázó ladás szerencséje.

Kellett néhány ismétlés, hogy összerakjam a legújabb, "szerencsés orosz srác" címmel terjedő fedélzeti kamerás felvételt, de megvan. A kétszer két sávos, középső elválasztó nélküli autóúton épp két busz előzi egymást - szokás szerint nem túlzottan nagy sebességkülönbséggel. Az őket utolérő Lada sofőrje azonban sietne, s úgy gondolja, jobbról megelőzi az épp előzés közben lévő buszt, majd elé bevágva hamar letudja a másikat is. A manőver azonban már túl szűknek, túl élesnek bizonyult, s a vélhetően nem túl jó abroncsok elveszítették tapadásukat, a Lada a szemközti sávba, ott először egy kamion orrára, majd vissza, a felvételt készítő busznak csapódott.
Hirdetés
Eddig talán nem is lenne semmi különleges, felelőtlen volt a cikázás, nagy csattanás lett a vége. Az azonban egészen hihetetlen, hogy a nem csak manőverezésével, a biztonsági öv be nem kötésével is felelőtlen sofőr komolyabb sérülés nélkül, saját maga tudta elhagyni autóját. Szerencséje volt, nem kicsi, s még mielőtt bárki úgy gondolná az ilyen, öv és felelős vezetés nélkül is túlélhető balesetek láttán, hogy azokra semmi szükség, szeretném leszögezni, hogy biztosan több a hiányukból adódó tragikus, mint az itt láthatóhoz hasonló, szerencsés kimenetelű baleset.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.30. at 12:17
  Permalink

  Az anyósülésen nem ül sztem senki, mert mikor nekicsapódik a szembejövőnek oldalról simán átlátni a kocsin…én azt nem értem a busz hogy akart, és miért előzni dupla záróvonalnál?
  Sztem látta hogy jön a csávó jobbról, és gázt adott, hogy nehogy már….látszik is a videon hogy gyorsan kezd közeledni a másik buszhoz…
  Szóval szerintem ketten hozták össze..

 • 2017.10.30. at 12:17
  Permalink

  Kanyarban nem szokott a fejtámla bedőlni. Az is kizárt, hogy a vezető oldalról egyszer csak átesik az anyós ülésre ütközés közben. Mert a videó végén az anyósülés pozíciójából mászik ki a srác.

 • 2017.10.30. at 12:17
  Permalink

  talán tényleg lehet benne még valaki, azért néz vissza a szőke nő. de hogy előz jobbról a lada, egy 1!! sávos úton? talán pont mindenki azt kapta amit érdemel…

 • 2017.10.30. at 12:17
  Permalink

  Többet kibír egy Zsiga mint sokan azt gondolnák. Hátulról nézve csak a két fejtámla látszik ami nem igazolja hogy két ember ülne benne. Én is szálltam illetve másztam már ki rommá tört Ladából… kétszer is… sértetlenül.

 • 2017.10.30. at 12:17
  Permalink

  Igen a videót kikockázva az autóban ketten ültek, és a csattanás végén az anyósülésről szállt ki az utas. A sofőrnek azért nem volt annyira szerencséje. Szerintem kiskanállal kaparták le a tűzoltók a roncsról.

Vélemény, hozzászólás?