Három évig tartott helyrepofozni a Mustang ikertestvérét

Patika állapotba hozták ezt a Mercury Cougart

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy igazi ritkaságot árverezett el nemrég a Mecum, ám hamarosan újra feltűnik egy aukción az 1970-es évjáratú Mercury Cougar Boss 302 Eliminator.

Hirdetés
A régi szép időkben, amikor még virágzott a póniautó kategória, könnyen el lehetett adni ugyanazt a masinát egy kicsit más csomagolásban. Habár ez manapság sem szokatlan, ám sajnos a Ford égisze alatt már nem létezik a Mercury. Viszont szerencsére fennmaradtak olyan különlegességek, mint a Cougar Boss 302 Eliminator. Ez az első generációs Cougar lényegében egy Ford Mustang, a szóban forgó modellből pedig csak 323 darabot gyártottak.
Hirdetés
A 4,9 literes, 290 lóerős Ford motorral felvértezett kupé erejét négyfokozatú, manuális sebességváltó továbbítja a hátsó kerekek felé. Köszönhetően a teljes restaurációnak, hibátlanul üzemel, igaz ehhez 2000 munkaóra és 3 év szükségeltetett. Az összesen 117 500 kilométert futott autón mindent eredeti állapotúra állítottak vissza. Anno egy kaliforniai kereskedésben adták el, a hátsó szárnyat is ott szerelték fel rá.
Hirdetés
Természetesen az utasteret is újszerű állapotba hozták, és minden eredeti, az AM rádió, a biztonsági övek, tényleg minden. Érdekesség még a szervokormány is, ne feledjük, egy 1970-es járgányban! A Mecum aukciósház júliusban egy denveri eseményen tervezi újra kalapács alá küldeni. Várhatóan 100 és 125 ezer dollár között viszik el, tehát körülbelül 32 és 40 millió forint között.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?