Hosszabb lehet a Mazda várólistája, mint a Ferrarié?

Megfizethető, mégis nehezen elérhető lehet a legújabb Mazda MX-5 - legalábbis Ausztráliában

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Általában nem hencegnek azzal a gyártók, hogy milyen komoly várólista van modelljeikre, ám az a sikerüket is jelzi, így aztán nem is szégyellik.


Minap írtunk arról, hogy Ausztráliában már 430 megrendelés érkezett az idén debütált 488 GTB-re, amivel el is kelt a kontinensre szánt kvóta, s a vevők akár négyéves várólistával találhatják szembe magukat. Nyilván irigyeljük azt, aki ezzel a problémával szembesül, de a Mazda ausztrál képviselete szerint semmiség ez ahhoz mérten, hogy az új MX-5-re, azaz az ND-re milyen érdeklődést regisztrálnak.
Mivel a Mazda nem kér előleget a helyi vásárlóktól, várólistáról sem tud beszélni, az viszont biztos, hogy nem kevesebb mint 9623 erőteljes érdeklődést regisztráltak az új modellre. Ezekből persze nem biztos, hogy vásárlás lesz, de ha csak az érdeklődők feléből vásárló lesz, akkor is komolyabb lehet a várólista, mint a Ferrarinál, ugyanis jelenleg havi 125 MX-5 jut Ausztráliának.
Hirdetés
A várakozási idők természetesen motor (1.5 vagy 2.0) és váltó (kézi vagy automata), valamint kivitel és szín alapján is változnak, a kereslet viszont egyértelmű, az MX-5 negyedik szériája is sikernek ígérkezik. Az európai bevezetés ősszel esedékes, nem egész egy hónap múlva magunk is megízlelhetjük, mit is tud a roadster legújabb kiadása.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?