Ingyenes oldtimer tárlat Balatonvilágoson

Balatonvilágosi Veterán Autó Találkozó

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

E hét végén egészen színvonalas, nemzetközi mezőnyt felvonultató oldtimer tárlat állt össze a Budapesthez legközelebbi balatonparti településen.

Egyre több a veteránautós rendezvény, s míg a nagyobb kiállítások kivétel nélkül belépődíj fejében látogathatók, sok kisebb ingyenesen. Ilyen az e hét végén, Balatonvilágoson, azaz a Budapesthez legközelebb eső Balaton parti településen rendezett Veterán Autó Kiállítás is. Ügyes fogás, hiszen így talán még több látogatót vonz, mintha pénzt kérnének az autók megtekintéséért. A rendezvény költségeihez egyébként néhány helyi vállalkozó járult hozzá, akik úgy gondolják, nekik megéri, ha kap egy kis figyelmet, néhány plusz látogatót a község.
Míg a szombati napon az idős autók a balatonvilágosi magas parton sorakoztak, vasárnap onnan nem messze, a helyi kultúrház előtt láthatók. A szombati napon a résztvevők mini tájékozódási versenyen autóikkal, majd saját tudásukkal is versengtek: egy-egy idős autó alkatrészét kellett felismerniük. Mivel az ide érkezett veteránosok zöme saját kezével restaurálta autóját, legtöbbjük gondolkodás nélkül vágta a válaszokat.
A csaknem 30 idős járgány amúgy kivétel nélkül saját lábán érkezett, a felhozatal igen széles. Három érdekes modellt (egy Jaguar E-Type roadstert, egy GAZ-13 Csajkát, illetve egy Adler Trumpfot) a helyi autószerelő mester, Tóth Zoltán tudhat magáénak, de ezeken kívül érkezett Opel Rekord C Coupe, Citroën DS, Skoda Octavia és Felicia, Fiat 500 és Topolino, 124 Spider, Ford Taunus, Zaporozsec és Skoda 1000 MB is. Kellemes, hogy sok KGST országbeli autó látható, de persze van amerikai kivitelű, német rendszámos, de magyar pár által hozott állólámpás Mercedes kabrió és egy, az ötvenes évek Németországában mindössze 11 500 példányban készült Borgward Isabella is – utóbbi Horvátországból.
Akinek van kedves és ideje, ugorjon be Balatonvilágosra, holnap délutánig még láthatók a mosolyfakasztó idős járgányok, aki a Balaton felé jár, annak gyakorlatilag kitérőt sem kell tennie, hiszen a falu bejárata a 71-es út és az M7-es autópálya kereszteződésében található.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.31. at 16:02
  Permalink

  További képek láthatóak:
  [url]http://www.veteranjarmupecs.hu/node/507[/url]

  Az előző hozzászólónak:
  Az Oldtimer Club Pécs-nek tagja egy mecsekpölöskei úr is !!!

 • 2017.10.31. at 16:02
  Permalink

  A szívem szakad meg. Annyira tetszik.
  Volt egy régi BMW LS luxusom de nem volt időm megcsinálni, és eladtam.
  Egy ismerőstől kaptam ingyen. Kérdezte, hogy nem e tudok kölcsönadni egy nagyflexet, mert szét akarta vágni, levinni a méhtelepre. Mire én lelkesen (kb 20 évesen) elkértem tőle, nehogy má’ a méhtelepre kerüljön. Nekiálltam, de csak az alja készült el. Azóta az is eladta, akinek én eladtam. Állítólag Mecsekpölöskére került valami öreg szakihoz aki veteránozik. Nem tudom mi lett vele. Jó lenne látni (33 évesen) Vannak róla képeim, hogy nézet ki mikor elhoztam. És még van nálam hozzá való alkatrész, még talán a gépkönyve is nálam van. Akkor tájt (13 évvel ezelőtt) kb 40 éves volt a kocsi.
  Ilyen volt: [url=http://www.google.hu/search?q=bmw+ls+luxus&hl=hu&prmd=ivns&source=lnms&tbm=isch&ei=zG7RTaGJNMvKsgbv4NjECw&sa=X&oi=mode_link&ct=mode&cd=2&sqi=2&ved=0CA0Q_AUoAQ&biw=1120&bih=592] BMW LS Luxus[/url]

Vélemény, hozzászólás?