Jeremy Clarkson, a Top Gear sztárja bárkit útba igazít

TomTom GO LIVE Top Gear: navigáció Jeremy Clarkson hangján

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Top Gear közeli helyszínek, Jezza hangján megszólaló útvonal-javaslatok, és nem túl segítőkész Stig-mód jellemzik az újdonságot.


A Top Gear rajongói már szaladhatnak is Ausztrália, Belgium, Dánia, Finnország, Írország, Hollandia, Új-Zéland, Norvégia, Lengyelország, Portugália, Dél-Afrika, Spanyolország, Svédország, az Egyesült Királyság vagy az Egyesült Államok valamelyik TomTom berendezéseket értékesítő boltjába, hiszen piacra került a TomTom GO LIVE Top Gear kiadás. A cég HD Traffic technológiáját használó műholdas navigációban számtalan Top Gear-es elemet találunk, a műsor logója villan indításkor és kikapcsoláskor, valamint a sorozathoz köthető versenypályák és helyszínek is szerepelnek a program által jegyzett érdekes helyek listáján. A berendezés legfontosabb szolgáltatása a HD Traffic, mely kétpercenként elemzi az autóst körülvevő forgalmat, a várható várakozási és érkezési időket, a dugók okát, és ezek figyelembe vételével javasolja az alternatív útvonalakat.
A rajongóknak azonban minden bizonnyal jobban esik majd a Jeremy Clarkson hangján és ellenállhatatlan stílusában megszólaló szöveges navigáció: szívesen meghallgatnánk, mit reagál Jeremy, ha elnézünk egy általa előrejelzett kanyart. Kevésbé tolakodó üzemmódot szántak Stignek: bekapcsolására teljes némasággal válaszol a berendezés. A Live Services kiegészítés a fix és mobil traffipaxokra figyelmeztető Speed Cameras szolgáltatást, a másodpercek alatt felálló QuickGPS navigációt, és az ötnapos helyi időjárási előrejelzést tartalmazó TomTom Weather funkciót is tartalmazza. Arról nem szól a fáma, hogy Lassú kapitány (James May) vagy a Hörcsög (Richard Hammond) hangja elérhető-e a berendezésen.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?